Vârfuri în creștere. Ei sunt cei mai scumpi fotbaliști din Liga I!

Ultima actualizare:

    Dennis Man e ecel mai scump fotbalist din Liga I
Dennis Man e ecel mai scump fotbalist din Liga I

În frunte cu Man și Țucudean, cei mai bine cotați fotbaliști din Liga I și-au mărit în în această primăvară valoarea de piață.

*Specialiștii germani de la transfermarkt.de i-au reevaluat la începutul lunii aprilie pe majoritatea jucătorilor din campionatul intern. Aproape toți cei din plutonul fruntaș sunt pe creștere, liderul Man ajungând să valoreze 4,5 milioane de euro.

La jumătatea stagiunii de primăvară, Liga I pare s-o ducă excelent din punct de vedere al ofertei de fotbaliști care ar putea face pasul în viitorul apropiat spre fotbalul occidental. Cel puțin asta se poate deduce din noile cote de piață stabilite de nemții de la transfermarkt.de, care au găsit în prima divizie de la noi câteva „mine de aur”. Astfel, cu excepția FCSB-iștilor Gnohere, Tănase și Benzar, șapte din primii 10 jucători din Liga I se află pe o pantă ascendentă. Cel mai scump a rămas în continuare Dennis Man, mijlocașul de 20 de ani pe care Gigi Becali speră să-l vândă în curând pe o căruță de bani. Acesta a „primit” un milion de euro în plus de la transfermarkt.de, crescând de la 3,5 la 4,5 milioane de euro. În spatele lui Man de la FCSB e un trident format din fotbaliștii exponențiali ai celorlalte echipe importante ale campionatului. E vorba de golgheterul liderului CFR Cluj, George Țucudean, de tănărul Cicâldău de la Craiova, precum și de Ianis Hagi de la Viitorul. Fiecare din cei trei costă în prezent 3,5 milioane de euro, în ascensiune evidentă comparativ cu evaluarea din decembrie 2018.

Băluță e mai scump cu 1,7 milioane de euro

Cea mai spectaculoasă schimbare de cotă a avut-o însă Tudor Băluță, închizătorul Viitorului apreciindu-se de la 1,3 la 3 milioane de euro, datorită în special transferului la echipa engleză Brighton, tranzacție care va intra în vigoare începând din vară. În vârstă de 21 de ani, fundașul dreapta Cristi Manea (CFR Cluj) e și el pe plus, la același nivel financiar ca Băluță. Chiar dacă întârzie să explodeze așa cum se așteaptă unii, „Mbappe” Florinel Coman a primit la rândul său un vot de încredere de la transfermarkt.de, depășind suma de 2 milioane de euro.

Mai mult de jumătate din Top 10 al fotbaliștilor din Liga I sunt la prima tinerețe în fotbal, făcând parte din lotul cu care naționala de tineret a României va participa în luna iunie la Europeanul Under 21. Astfel, șase din primii zece cei mai scumpi jucători din prima noastră divizie (Man, Cicâldău, Hagi, Băluță, Manea și Coman) au maximum 21 de ani. De altfel, vârsta e cel mai important criteriu după care site-ul transfermarkt.de stabilește cotele de piață.

Alți doi jucători eligibili pentru naționala U21, Ionuț Radu (Genoa) și Răzvan Marin, proaspăt transferat la Ajax, conduc topul celor mai bine cotați fotbaliști români. Portarul Radu e evaluat la 12 milioane de euro, dar ar putea fi întrecut cât de curând de Marin, al cărui preț de 9 milioane de euro a fost stabilit înainte ca internaționalul nostrum să facă pasul din Belgia în Olanda.

Top 10 jucători români din Liga I

Jucător                           Echipă         Cotă de piață         Cota precedentă

1. Dennis Man                   FCSB                 4,5                        3,5

2. George Țucudean       CFR Cluj              3,5                          3

3. Alex Cicâldău             Craiova                3,5                        2,5

4. Ianis Hagi                   Viitorul                3,5                        2,5

5. Tudor Băluță              Viitorul                   3                        1,3

6. Cristi Manea               CFR Cluj                 3                         2,4

7. Harlem Gnohere         FCSB                    2,5                         2,5

8. Florinel Coman           FCSB                    2,3                       1,9

9. Florin Tănase             FCSB                      2                          2

10. Romario Benzar       FCSB                       2                          2

*Sume exprimate în milioane de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net