Vaslui, clubul abandonat de toţi

Ultima actualizare:

    Fotbalişti de la  Vaslui joacă  „pe burta goală”  de mai multe luni (FOTO: Răzvan Păsărică)
Fotbalişti de la Vaslui joacă „pe burta goală” de mai multe luni (FOTO: Răzvan Păsărică)

La Vaslui domneşte haosul. Formaţia care-n trecut activa în cupele europene şi se lupta pentru laurii de campioană a ajuns acum la un pas de desfiinţare, existând riscul să nu fie primită nici în liga secundă.

Războiul dintre actualul preşedinte al vasluienilor Ciprian Damian şi fostul patron Adrian Porumboiu a dus gruparea în colaps, ei învinuindu-se reciproc pentru starea actuală financiară.

„Eu cred că există o cale de a scăpa, dar dacă a plecat şi antrenorul, e mai mult decât degringoladă. E un pas către moarte clinică şi nici în cele mai negre vise nu îmi imaginam că se va ajunge în această situaţie. Eu am vrut să-i ajut, dar nu au vrut să mai primească banii şi-n final se va arăta că scopul lor a fost să termine echipa. Cu 500.000 de euro Vaslui îşi lua licenţa şi pentru competiţiile europene, dar acum nu o mai primeşte nici pentru Liga I", s-a apărat Porumboiu.

Cert e că-n momentul de faţă doar către jucători ar trebui achitată jumătate de milion de euro ei fiind neplătiţi de peste şase luni. Sătui de fotbalul „pe stomacul gol", ei au vrut să boicoteze partida cu Steaua, dar în cele din urmă au făcut deplasarea la Bucureşti şi chiar au câştigat meciul (1-0), cedând promisiunilor lui Porumboiu, neachitate nici până acum. Astfel, s-a ajuns în situaţia de a nu obţine licenţa pentru a activa în Liga I şi-n sezonul următor, termenul limită de a umple conturile jucătorilor fiind marţi noaptea.

Rămaşi fără niciun sprijin, fotbaliştii şi antrenori au decis să-şi facă singuri dreptate. Antrenamentul de ieri a fost suspendat, iar tehnicianul Liviu Ciobotariu şi-a reziliat contractul şi a plecat acasă, la Bucureşti, interimatul urmând să fie asigurat de fostul secund Costinel Botez. Apoi, jucătorii au luat în calcul neprezentarea sâmbătă la meciul de la Cluj, cu Universitatea, iar străinii din lot au ameninţat că săptămâna viitoare vor pleca în ţările de origine.

Totuşi, au revenit asupra deciziei fiindcă exista riscul să-şi piardă dreptul de a cere achitarea salariilor dacă nu intră pe teren.

În plus, dacă protestul ar fi fost dus la extrem, în cazul în care o echipă nu se prezintă în două partide atunci e exclusă din campionat şi toate jocurile sunt pierdute cu 3-0! În momentul de faţă, suporterii şi autorităţiile locale caută soluţii pentru a oferi sprijin financiar, însă după ce licenţa pentru încă un sezon în prima ligă a fost pierdută există varianta ca formaţia să nu se poată înscrie nici în eşalonul secund din cauza lipsei fondurilor.

Ciobotariu: «Nu doresc nimănui aşa ceva»

Antrenorul Liviu Ciobotariu a explicat decizia de a părăsi banca tehnică a vasluienilor.

„Îmi era imposibil să mai gestionez situaţia. Toată lumea a plecat de la club, nu mai aveam nici cu cine să organizez un meci sau o deplasare. Nu doresc niciunui antrenor să păţească ce mi s-a întâmplat mie la Vaslui fiindcă nu e uşor să lucrezi cu fotbalişti neplătiţi cu lunile. Ar fi păcat ca acest club să dispară fiindcă rar am mai văzut o echipă atât de frumoasă şi un grup atât de unit", a explicat „Ciobi".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net