Vassaras predă arbitrajul cu greşelile lui Crăciunescu din urmă cu 30 de ani

Ultima actualizare:

    Vassaras și Deaconu sunt considerați vinovați că nu-i pedepsesc pe arbitrii care greșescFoto Click!
Vassaras și Deaconu sunt considerați vinovați că nu-i pedepsesc pe arbitrii care greșescFoto Click!

Kyros Vassaras a intrat în gura multor oameni de fotbal din România, actualul şef al CCA fiind contestat aprig de toţi foştii mari arbitrii de la noi. Nici grecul nu se lasă însă mai prejos şi a dovedit că este cât se poate de ranchiunos.

Ce a făcut însă Kyros Vassaras la ultima consfătuire a arbitrilor români de la Mogoşoaia întrece orice imaginaţie. Acesta a venit la curs cu o casetă a meciului Grecia - Franţa, finala Euro Under 21 din 1988, arbitrată de Ion Crăciunescu, unul dintre actualii săi rivali. Grecul a vrut să arate greşelile românului, care a acordat două galbene unui jucător, dar a uitat să-l elimine de pe teren. Iniţiativa lui Kyros Vassaras l-a determinat pe Crăciunescu să ia foc, vâlceanul atacându-l dur pe actualul şef al arbitrilor români.

"E un gest degradant și de o impolitețe totală. Dacă a ajuns un străin să vină să ne ia la rând, aproape că rămâi mut. Nu m-ar mira să urmeze Porumboiu, Rainea sau Igna. Vassaras ar trebui să stea cu gâtul sucit, să vadă unde am ajuns eu pe plan internațional și unde și cum a fost el. Ne ia la mișto cu un tupeu incredibil. Cine a trebuit să mă aprecize m-a apreciat. Pentru mine e o onoare că nu mă prețuiesc indivizi precum Vassaras și Deaconu. Am dat două galbene aceluiași jucător și nu l-am eliminat. Am făcut o confuzie, dar am primit atunci o notă foarte bună de la observator. Iar acum, la curs, înțeleg că erau expresii de genul «Unde era arbitrul la această fază? Unde era?». Am fost informat că o parte dintre arbitrii din sală au început să aplaude. Cam știu despre cine e vorba. Sunt persoane care nu contează pentru mine nici ca oameni, nici ca arbitri", a spus Crăciunescu.

În Rapid - Hamburg alerga ca un sac de cartofi

Acesta îl ameninţă pe grec că scoate şi el casetele cu meciurile în care a fost praf."Oricărui central poți să-i scoți niște greșeli într-un meci, dar să faci din asta o temă la un curs de arbitri, despre un meci disputat în urmă cu aproape 30 de ani, întrece orice închipuire. Mi se pare chiar peste ce au făcut ăia care s-au deghizat pe la turneele amicale din Cipru și Turcia. Nu m-am gândit că unii oameni pot ajunge atât de jos și să depășească orice limită a bunului simț. El se bazează în continuare pe proptelele pe care le are pe la UEFA și-și permite inclusiv astfel de ieșiri în decor. Mai bine ne-ar explica de ce el și cu încă doi oameni din Comisie încasează cam cât tot bugetul CCA, însă calcă prin România de vreo zece ori pe an. Poate ar fi trebuit să selecteze și niște faze de la meciul naționalei cu Olanda, acel 1-0 la Constanța, dar și de la un Rapid - Hamburg, 2-0, în 2006, când Emil Dică a realizat un moment de K1, dar a primit numai galben. Vassaras alerga precum un sac de cartofi cu două picioare, n-avea cum să-și dea seama cam ce se întâmplă pe teren", a spus Crăciunescu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net