Vedeta lui Lugano are 3 vieţi! A scăpat de tsunami şi a „fentat” paralizia

Ultima actualizare:

    Alexander Gerndt
Alexander Gerndt

FC Lugano, adversara de joi a FSCB-ului în Liga Europa, nu are în componenţă nume cu greutate în fotbalul european. În schimb, elveţienii se bazează pe doi-trei fotbalişti cu experienţă la nivel înalt, cum ar fi suedezul de 31 de ani Alexander Gerndt, principalul marcator al echipei în acest sezon.

Nordicul are şi o poveste de viaţă aparte, el traversând în trecut momente de cumpănă, care i-au pus în pericol atât cariera cât şi existenţa. Astfel, în 2004, Alexander şi-a petrecut Crăciunul în Indonezia cu mama Kristina şi cu cei doi fraţi ai săi, Simon şi Oliver. Pe 26 decembrie, familia Gerndt se ralaxa în faţa televizorului, într-un bungalou, în momentul în care insula Sumatra a fost „măturată” de un tsunami devastator produs în largul Oceanului Indian.


    Tsunami-ul din 2004, unul dintre cele mai mari dezastre naturale din istoria omenirii
Tsunami-ul din 2004, unul dintre cele mai mari dezastre naturale din istoria omenirii

Au murit atunci aproape 300.000 de oameni, dar nu şi Alexander Gerndt, care îşi aminteşte clipele teribile prin care a trecut. „Din cauza presiunii, n-am putut ieşi pe uşă, astfel că am ieşit pe geam. Mama şi cu Simon au fost aruncaţi în apă, printre cadavre, sub o casă care s-a prăbuşit. Eu şi cu Oliver am reuşit să ne adăpostim. Apoi am urcat toţi patru pe un deal, unde am stat o zi întreagă. A doua zi ne-am întors în oraş şi am văzut incredibil de mulţi morţi”, a relatat fotbalistul echipei FC Lugano.


    Gerndt, în tricoul echipei olandeze FC Utrecht
Gerndt, în tricoul echipei olandeze FC Utrecht

Peste patru ani, când evolua în ţara natală, la Gefle, un alt eveniment cumplit l-a pus la încercare pe Alexander Gerndt. La un banal antrenament, în urma unui duel aerian cu un coleg, suedezul a căzut pe spate şi a rămas nemişcat. „Am încercat să mă ridic, dar n-a mers. Eram conştient, dar nu ştiam ce trebuie să fac pentru a mă ridica. Am ajuns la spital, unde mă gândeam doar la faptul că nu mă voi mai putea juca cu băieţelul meu Leo. Timp de două săptămâni n-am reuşit să mişc deloc piciorul stâng. Apoi, într-o dimineaţă, piciorul era la fel ca înainte. A fost ceva incredibil, nu voiam decât să ies afară şi să alerg”, a povestit Gerndt, care putea avea soarta lui Mihăiţă Neşu, rămas paralizat în urma unei accidentări similare la un antrenament al echipei FC Utrecht, în mai 2011. Ca o stranie coincidenţă, Gerndt avea să fie transferat de FC Utrecht în vara anului 2011.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net