Verdict în cazul echipei lui Răzvan Lucescu. Ce se întâmplă cu PAOK

Ultima actualizare:

    Răzvan Lucescu
Răzvan Lucescu

Comisia de Disciplină a ligii elene a sancţionat, joi, echipa PAOK Salonic cu pierderea la masa verde a meciului cu AEK Atena, întrerupt şi marcat de incidente după anularea unui gol în prelungiri, şi deducerea a trei puncte din cele acumulate de formaţia antrenată de Răzvan Lucescu în acest sezon şi încă două în campionatul viitor.

Patronul echipei PAOK, Ivan Savvidis, care a intrat pe tere înarmat, a fost interzis pe stadioane timp de trei ani şi amendat cu 100.000 de euro. Directorul sportiv Lubos Michel a fost interzis pe stadioane 90 de zile şi amendat cu 15.000 de euro, informează news.ro.

În plus, formaţia din Salonic va disputa trei meciuri pe teren propriu fără spectatori şi va trebui să achite o penalitate de 63.000 de euro. După aceste sancţiuni, PAOK rămâne cu 49 de puncte, cu cinci etape până la finalul sezonului şi, teoretic, iese din lupta pentru tilu. Echipa pregătită de Lucescu este pe locul 3, după AEK, 57 de puncte şi Olympiacos Pireu, 50 de puncte.

La 11 martie, meciul PAOK Salonic - AEK Atena a fost întrerupt înainte de fluierul final, după ce oficiali ai echipei lui Răzvan Lucescu au invadat terenul. Acest lucru s-a întâmplat după ce arbitrul Kominis a anulat pentru ofsaid golul marcat de Varela, în minutul 90+2, la scorul de 0-0.

După două ore, arbitrul şi-a schimbat decizia, a acordat victoria echipei PAOK cu 1-0 şi a încheiat meciul.

Poliţia elenă a emis un mandat de arestare pentru preşedintele clubului PAOK Salonic, Ivan Savvidis, care a intrat pe teren la meciul cu AEK Atena, având o armă asupra sa. De asemenea, pe numele altor patru persoane, gărzile de corp ale omului de afaceri, au fost emise mandate de arestare.

După aceste incidente, campionatul de fotbal al Greciei a fost suspendat cu efect imediat şi pe termen nelimitat. Decizia a fost luată de ministrul Sportului, Girgios Vassilliadis, în acord cu premierul Alexis Tsipras.

Întrecerea se va relua în acest week-end.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net