Vertonghen a fost la un pas de leșin pe teren în Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Belgianul Vertonghen a fost la un pas de leșin pe terenFOTO: Guliver/ Gettyimages
Belgianul Vertonghen a fost la un pas de leșin pe terenFOTO: Guliver/ Gettyimages

Prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor, dintre Tottenham și Ajax, a fost încheiată cu victoria cu scorul de 1-0 a fantasticei echipe olandeze, dar, pe lângă jocul extraordinar al învingătorilor, toată lumea a rămas în amintire cu accidentarea foarte gravă care l-a avut victimă pe jucătorul gazdelor, Jan Vertonghen.

Era minutul 33 al meciul, când la un duel la înălțime în careul olandezilor, fundaşul londonezilor, belgianul Vertonghen s-a ciocnit cap în cap cu coechipierul său Toby Alderweireld, dar şi cu portarul oaspeţilor, André Onana. Căzut la pământ, cu nasul și spart și cu fața plină de sânge, Vertonghen a primit îngrijiri medicale aproape patru minute. Doctorii au reușit să-i oprească hemoragia prin aplicarea unor copci, jucătorul a schimbat tricoul plin de sânge cu unul curat și a vrut să revină pe teren. Chiar dacă medicii i-au dat asigurări arbitrului de centru Antonio Mateu Lahoz că fundașul în vârstă de 32 de ani este apt de joc, comoția suferită fiind fără urmări, nu au trecut decât câteva zeci de secunde când jucătorul a început să se clatine pe picioare! Venit la margine, internaționalul belgian aproape că a leșinat în brațele antrenorului și al echipei medicale, fiind dus la vestiare susținut pe sub umeri. Imediat în locul său a intrat Sissoko, însă toată lumea a stat cu sufletul la gură pentru a afla ce a pățit fundașul. Mai mult, tehnicianul echipei britanice, Mauricio Pochettino, a fost criticat pentru că nu a luat decizia de a-l înlocui pe Vertonghen imediat după lovitura extrem de dură primită, punându-i, astfel, viața în pericol.

Antrenorul s-a apărat la conferința de presă, explicând pe larg cum procedează în astfel de situații, dar și cum se simte jucătorul. ”Nu am fost implicat, a fost decizia medicului. Este atât de important să existe reguli şi protocoale, iar staff-ul nostru medical a urmat protocoalele. Arbitrul a cerut şi ceea ce a trebuit să facem a fost să-l scoatem deoarece nu se simţea bine. Acum este OK, este bine. A plecat de la stadion pe picioarele lui, a fost mult mai relaxat. Trebuie să fim atenţi la el şi să-l monitorizăm, deoarece a fost o ciocnire puternică, dar în acest moment este bine. Mai întâi, trebuie să protejăm integritatea jucătorilor. Staff-ul nostru medical a urmat protocolul şi a decis că era posibil să reia jocul şi el să evolueze din nou. Dar Jan a început să se simtă rău şi a trebuit să-l schimbăm. Bineînţeles, am fost îngrijorat. Este normal, deoarece, pentru mine, cea mai importantă este sănătatea jucătorului. Dacă ei îmi spuneau <schimbă-l>, nu aveam nici o ezitare. În acest fel de situaţie, staff-ul medical este şeful. Niciodată nu am de gând să-i pun la îndoială”, a declarat Pochettino.

Incidentul a readus în discuție necesitatea revizuirii protocoalelor medicale, dar și a regulamentului, în cazul accidentărilor la cap. În alte sporturi, jucătorii care suferă comoții la cap sunt înlocuiți direct, exiting reguli foarte dure, care să prevină apariția unor situații mai grave, care să pună în pericol viața sportivului.

Nu e prima dată când Tottenham face asta

Incidentul de marți seară nu a fost primul de acest gen din istoria recentă a formației Tottenham. În 2003, portarul Hugo Lloris a stat minute bune inconștient pe gazon după o ciocnire cu Lukaku, în meciul cu Everton. În ciuda accidentării, el a fost menținut pe teren până la finalul partidei încheiate cu scorul de 0-0, antrenorul de atunci, Arsene Wenger, declarând apoi că jucătorul a fost cel care l-a asigurat că se simte bine. Peste câteva săptămâni, portarul actualei campioane mondiale a recunoscut că nu-și mai amintește nimic din acel meci.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net