Vești bune pentru Rădoi: Mitriță a marcat o dublă în SUA

Ultima actualizare:

    Alex Mitriță a marcat două goluri pentru New York CityFOTO: Profimedia
Alex Mitriță a marcat două goluri pentru New York CityFOTO: Profimedia

Cu doar 10 zile înaintea meciului de baraj cu Islanda, care ne poate menține în cursa pentru Europenele din 2021, sau ne poate asigura un loc în fața televizorului, selecționerul Mirel Rădoi are ceva motive de bucurie. Câțiva dintre internaționalii români au regăsit drumul spre poartă în weekend.

Cea mai bună prestație a avut-o Alex Mitriță. Acesta a reușit să marcheze două goluri în victoria cu 4-0 obținută de NewYork City în fața formației FC Cincinnati. Nici nu se așezaseră bine fanii în fața televizoarelor că fostul craiovean deja trimisese balonul în plasă. Era secunda 30 când l-a executat pe portarul advers cu un șut de la 16 m, înscriind cel mai rapid gol din istoria grupării. A doua reușită a venit în minutul 43, printr-un șut pe colțul lung din interiorul careului. Au fost primele două reușite ale internaționalului român în acest sezon, care nu a fost deloc grozav pentru el până acum. El a fost lăsat în SUA de selecționerul Mirel Rădoi la meciurile cu Irlanda de Nord și Austria pentru a nu-și da peste cap programul de pregătire cu americanii, dar aceștia nu l-au mai folosit deloc câteva partide, sau intra doar pe final. Totuși, reușitele de sâmbătă au salvat o lună septembrie cenușie pentru el din punct de vedere fotbalistic. În plus, golurile au picat cum nu se poate mai bine pentru a le putea dedica soției lui, Alesia, care este însărcinată în șase luni, dar și viitorului lor copil.

Pe lista marcatorilor și-a trecut numele și alt Alexandru, Maxim. El a transformat un penalty în minutul 90 al remizei pe care Gaziantep, echipa antrenată de Marius Șumudică, a reușit-o în fața lui Goztepe. Atât Maxim, cât și Toșca, au fost integraliști.

Claudia Keșeru a marcat pentru Ludogoreț

În Bulgaria, Keșeru pare să-și fi revenit după problemele avute în ultimele luni – întâi a fost operat, apoi a aflat că s-a infectat cu Covid-19. E a deschis scorul pentru Ludogoreț în meciul câştigat, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, în faţa formaţiei Beroe Stara Zagora, în etapa a şaptea a campionatului Bulgariei. Atacantul român a jucat până în minutul 64.

Din campionatul intern, Alex Cicâldău a dovedit că este o soluție viabilă pentru națională. El a avut o prestație foarte bună, marcând un gol și dând o pasă decisivă spectaculoasă, cu călcâiul, în victoria cu 2-1 obținută de Universitatea Craiova la Pitești, cu FC Argeș.

În fine, tot pe lista veștilor bune, chiar dacă nu a marcat, este faptul că Răzvan Marin este titlular de la începutul Serie A la Cagliari. Chiar dacă echipa lui a fost învinsă cu 2-0 acasă de Lazio, formația lui Radu Ștefan, este important că Marin are meciuri în picioare, spre deosebire de anul trecut, când era doar rezervă la Ajax.

România are programate trei partide în prima jumătate a lunii octombrie: în Islanda, la 8 octombrie, în Norvegia, la 11 octombrie și acasă, cu Austria, la 14 octombrie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net