Federaţia Internaţională de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS) a dat publicităţii clasamentul celor mai buni goalkeeperi din perioada 1987-2012.


Stelea, cu 10 puncte, se află pe locul 97, la egalitate cu Andreas Isaksson (Suedia), Carlo Cudicini (Italia), Christopher Woods (Anglia), Doni (Brazilia), Fernando Harry Alvez (Uruguay), Ivan Pellizzoli (Italia), Jacques Songo'o (Camerun), Nery Alberto Pumpido (Argentina), Oscar Perez Rojas (Mexic) şi Vincent Enyeama (Nigeria).

Primul loc al clasamentului este ocupat de Gianluigi Buffon (Italia - 245 de puncte), urmat de Iker Casillas (Spania - 233 puncte) şi Edwin van der Sar (Olanda - 201 puncte). Poziţia a patra a revenit danezului Peter Schmeichel, cu 179 de puncte, urmat pe cinci de cehul Petr Cech (172 puncte) şi pe şase de germanul Oliver Kahn (162 puncte).

Paraguayanul Jose Luis Felix Chilavert este pe locul şapte, cu 146 de puncte. Poziţia a opta este ocupată la egalitate de italianul Walter Zenga şi spaniolul Andoni Zubizarreta, ambii cu câte 132 de puncte.

Topul primilor zece este închis de brazilianul Claudio Taffarel (130 puncte).

 
 
Loading...
Citeste tot despre: