Victorie chinuită pentru FCSB, dar trei puncte de aur în Liga Europa

Ultima actualizare:

    Vicecampioana României poate rezolva calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa în dubla cu Hapoel Beer Sheva, pentru ca apoi să se concentreze doar pe urmărirea CFR-uluiFOTO: Sportpictures.eu
Vicecampioana României poate rezolva calificarea în şaisprezecimile Ligii Europa în dubla cu Hapoel Beer Sheva, pentru ca apoi să se concentreze doar pe urmărirea CFR-uluiFOTO: Sportpictures.eu

FCSB e liderul grupei în Liga Europa după ce s-a impus greu, cu 2-1, în faţa lui FC Lugano.

Porniţi ca favoriţi în meciul din Elveţia, cu Lugano, jucătorii de la FCSB au fost aproape de a simţi pe propria piele că înfumurarea nu a făcut niciodată casă bună cu performanţa. Din fericire, 6 minute de aur din a doua repriză i-au făcut pe bucureşteni să revină acasă cu o victorie pe cât de chinuită, pe atât de preţioasă: 2-1.

Când te baţi la titlu în România, un meci cu ultima clasată din Elveţia, chiar dacă pe terenul ei, este văzut ca un antrenament cu public. Cu condiţia ca toată lumea să intre concentrată pe teren. Din păcate pentru echipa lui Dică, prima repriză a meciului cu Lugano – disputată însă pe stadionul din Lucerna – a fost una de coşmar pentru jucătorii noştri. Căci în afara golului marcat de gazde în minutul 14, prin Bottani, acestea au ratat alte două sau trei ocazii imense, trimiţând şi o dată balonul în bară, în minutul 40. Românii au aflat că a început meciul abia prin minutul 36, însă şutul lui Ovidiu Popescu, din interiorul careului, a fost mai slab decât al unui începător.

Pauza a fost un sfetnic mai mult decât bun. Nu se ştie pentru cine, pentru antrenorul de pe bancă – Dică - sau pentru cel din tribună, Gigi Becali, dar cert este că în minutul 46 şi-a făcut apariţia pe teren Dennis Man. Puştiul de 18 ani pe care patronul FCSB speră să ia peste câţiva ani mai mulţi bani decât poate să numere, a confirmat încrederea pusă în el. Arădeanul s-a aflat la originea ambelor goluri marcate de vicecampioana României în Elveţia. Mai întâi, Man şi-a făcut numărul în minutul 58, când a pătruns pe partea dreaptă, a pasat chiar de pe linia de tuşă la Budescu care, din interiorul careului mic, a şutat cu sete, chiar pe unghiul închis, la vinclul porţii elveţienilor. A fost singura secundă în care Budescu s-a văzut pe teren, dar ce importantă a fost! Al doilea gol a fost marcat, în minutul 64, de un alt jucător inexistent până atunci, Junior Morais. Acesta a trimis din vole, de pe partea stângă, mingea centrată perfect de Benzar. Fostul jucător al lui Gică Hagi, de la Viitorul, primise balonul de la acelaşi Dennis Man.

Ajunşi la conducerea partidei oarecum împotriva cursului jocului, „roş-albaştrii” au demonstrat, în sfârşit, de ce erau consideraţi favoriţi. Nu neapărat pentru că au atacat poarta adversă, pentru că asta nu prea s-a întâmplat, dar măcar pentru că au ştiut să ţină de minge şi să conserve scorul.

A rezultat un rezultat istoric, căci este abia a treia victorie în deplasare obţinută de la introducerea grupelor din cupele europene de Steaua sau FCSB! În plus, este un succes care aduce o premieră în istoria participărilor româneşti în cupele europene, FCSB fiind prima echipă din ţara noastră care are maximum de puncte în faza grupelor după primele două meciuri disputate.

Urmează, peste trei săptămâni, un meci foarte important în deplasare, contra formaţiei Hapoel Beer Sheva. Chiar dacă au fost învinşi aseară cu scorul de 3-1 în Cehia, de Viktoria Plzen, israelienii formează o echipă periculoasă, gata să producă surpriza.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net