Victorie cu Paraguay pentru Mondial

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Tratat cu indiferenţă de federali, antrenori şi jucători, turneul din America de Sud are o miză importantă: o victorie cu Paraguay ar face ca România să ia locul Ungariei în urna a treia şi să evite un adversar puternic în campania pentru Mondialul din Brazilia.

„Dacă erau şi ceilalţi jucători din meciul cu Bosnia, probabil că am fi pus mai multe probleme Braziliei", a spus Ciprian Marica după 0-1 în amicalul cu naţionala auriverde.

Acum, aceasta a devenit tema principală de discuţie printre tricolorii aflaţi cu naţionala în Asuncion.

Între plimbările prin uriaşul complex La Yacht Club&Golf Hotel, jucătorii se motivează între ei după ce au aflat vestea că îşi pot spori şansele de calificare la Mondialul din Brazilia cu o victorie cu Paraguay.

Deşi la plecarea spre America de Sud, turneul naţionalei a fost privit ca o pedeapsă, „vedetele" Mutu, Tamaş, Săpunaru şi Raţ preferând să meargă în vacanţă decât să onoreze convocările, acum, delegaţia României a aflat că există o miză pentru meciurile cu Brazilia şi Paraguay, ba chiar una foarte mare.

Luaţi prin surprindere au fost şi federalii, care nu s-au îngrijit mai deloc de turneu: preşedintele FRF, Mircea Sandu, şi directorul general, Ionuţ Lupescu, nu au făcut parte din delegaţie şi nici nu au rezolvat problema unui selecţioner, naţionala fiind condusă la aceste partide de secundul Ştefan Iovan.

Mitică Dragomir, preşedinte LPF: “Nu contează că rămânem în urna a patra, dacă eşti şmecher îi baţi pe toţi şi termini pe primul loc.”

Care e miza? Acum, tricolorii se află pe locul 2 în urna a 4-a valorică pentru tragerea la sorţi în vederea preliminariilor CM 2014, la 5 puncte în spatele Bulgariei şi la 9 de Ungaria, ultima poziţie din urna a treia.

Nici una dintre aceste echipe nu mai are programată vreo partidă până la 30 iulie, când se va efectua tragerea la sorţi a grupelor de calificare.

Ştefan Iovan, selecţioner România: “Ne trebuie această victorie pentru că vrem să trecem din a patra urnă valorică în cea de-a treia.”

simeon stalpnicul png

Astfel că elevii lui Iovan aveau nevoie de o victorie într-unul din cele două meciuri, cu Brazilia şi Paraguay, pentru a „sări" în urna a treia şi a face schimb de locuri cu vecinii maghiari.

Cum prima şansă am ratat-o, pierzând cu 1-0 cu Brazilia, ne rămâne doar meciul de la noapte pentru a încerca să evităm în preliminarii adversari ca Cehia, Bosnia sau Ucraina.

simeon stalpnicul png

Fane Iovan l-a atacat dur pe Răzvan Lucescu

Selecţionerul de ocazie, Fane Iovan şi-a acuzat ieri dur fostul şef la conferinţa de presă.

„Nu e normal ce a făcut Răzvan. Am fost puşi cu toţii într-o situaţie delicată, iar jucătorii au fost cei mai afectaţi.

Răzvan a spus că, dacă batem Bosnia, va rămâne la naţională, dar n-a făcut-o.

Trebuia să rămână până la sfârşit, aşa cum promisese”, au fost vorbele lui Iovan.

În 2007, ne-am furat căciula şi cu Bulgaria

Nu e prima oară când România tratează cu indiferenţă o campanie viitoare de calificare la un CM.

În 2007, calificată la Euro 2008 de pe primul loc în grupă, cu două meciuri rămase, România nu trebuia să piardă în Bulgaria (penultimul meci) pentru a prinde prima urnă la tragerea pentru CM 2010. Bulgarii au bătut cu 1-0, iar România a picat în calificări cu Franţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net