Meciul de joi cu Lazio (2-1) a intrat în galeria marilor succese din istoria CFR-ului, alături de cele de la Roma şi Manchester.


CFR Cluj continuă să uimească în fotbalul continental. La 11 ani după prima ,,explozie” pe plan european, 2-1 cu AS Roma pe ,,Olimpico”, ardelenii au depăşit-o şi pe cealaltă mare echipă din capitala Italiei.

Nu se întâmplă des ca o formaţie din România să câştige contra unui adversar de calibru din Europa, provenit din celebrul Top 5 (Anglia, Germania, Spania, Italia, Franţa) al ţărilor cu fotbalul cel mai dezvoltat. În cazul celor de la CFR Cluj, victoria cu Lazio din prima etapă a grupelor Ligii Europa ne-a adus aminte de precedentele ,,minuni” europene ale vişiniilor. Practic, aceasta a fost a treia mare victorie din palmaresul clujenilor, după un 2-1 în 2008 pe terenul lui AS Roma şi după acel 1-0 din 2012 cu Manchester United, tot în deplasare. De această dată, CFR a dat lovitura în faţa propriilor fani, având pe teren doi jucători, Culio şi Deac, care s-au aflat pe foaia de joc şi în urmă cu 11 ani. ,,Tot aşa a fost, ca la Roma, 2-1. E o seară la fel de frumoasă”, a rememorat argentinianul care a marcat atunci ambele goluri.

Mai mult, la fel ca la meciul în 2008, CFR a învins-o pe Lazio revenind de la 0-1, performanţă care spune multe despre forţa mentală a jucătorilor antrenaţi de Dan Petrescu. ,,Îţi trebuie spirit, atitudine şi puţin noroc ca să obţii o astfel de victorie”, a spus tehnicianul de 51 de ani. Pentru a stopa forţa de atac a lui Lazio, Petrescu i-a pregătit o surpriză omologului Simone Inzaghi, CFR evoluând într-o formulă atipică (5-3-2). „Când schimbi radical sistemul de joc, trebuie să ai şi puţin noroc. Nu poţi schimba cei ai lucrat doi ani de zile, sistemul 4-3-3. Dar când adversarul are doi atacanţi de valoare, trebui să ai trei fundaşi centrali. Ştiam că toată lumea mă va face praf dacă pierdeam, mi-am asumat asta”, a explicat Dan Petrescu.

Loading...
Citeste tot despre: