Echipa naţională a Paraguayului s-a calificat, în această dimineaţă, în finala Copei America după ce a trecut de Venezuela în urma executării loviturilor de departajare.


După ce a dominat clar în meciul cu Paraguay,  din semifinale, venezuelenii, aflaţi în faţa celei mai mari performanţe din istoria echipei lor, au pierdut la penalty-uri. Frustrarea pe care au simţit-o nu e greu de înţeles, dar reacţia nu a fost una care să aibă ce căuta pe un teren de fotbal.

După încheierea "loteriei" loviturilor de departajare, pe teren s-a iscat o bătaie generală, în care s-au împărţit pumni şi picioare cu nemiluita, fiind nevoie de intervenţia forţelor de ordine pentru aplanarea conflictului. Paraguayenii pot spera doar că loviturile încasate şi nici cele date nu vor avea urmări înaintea finalei cu Uruguay.

După 0-0 la capătul a 90 de minute, cele două echipe au reuşit să se anihileze reciproc şi în cele două reprize de prelungire. Paraguay a jucat ultimele 17 minute în inferioritate numerică, după eliminarea lui Santana.

În cele din urmă, selecţionata antrenată de Gerardo Martinez s-a impus cu 5-3 la penalty-uri şi va juca finala competiţiei cu rivala Uruguay. Finalul a fost tensionat, după ce câţitva jucători de la cele două echipe s-au luat la bătaie. Oamenii de ordine au intervenit prompt şi au calmat spiritele.

Pentru Paraguay este prima finală în ultimii 32 de ani, 1979 fiind şi anul în care s-a impus ultima dată la Copa America.


 
 
Loading...
Citeste tot despre: