Viitorul e campioană. Dar pentru cât timp?

Ultima actualizare:

    Viitorul Constanta e noua campioanaFOTO: Sportpictures.eu
Viitorul Constanta e noua campioanaFOTO: Sportpictures.eu

Viitorul Constanţa a reuşit ceea ce nimeni nu credea la începutul acestui sezon: a devenit noua campioană a României la fotbal. Numai că, deşi ultima etapă s-a terminat, scandalul e abia la început. Gigi Becali, patronul FCSB, este decis să reclame la TAS regulamentul de atribuire a titlului de campioană de către LPF.

Înaintea ultimei etape, conform LPF, elevii lui Gică Hagi aveau nevoie de o victorie pentru a cuceri titlul fără a mai depinde de alţii, iar aceasta a venit mai greu decât era de aşteptat. Unicul gol al meciului câştigat cu 1-0 în faţa formaţiei CFR Cluj a fost marcat de un fost stelist, Gabi Iancu, din penalty. Ironia sorţii a făcut ca faultul care a dus la acordarea loviturii de la 11 metri să fi fost făcut de un viitor jucător al lui FCSB, Ionuţ Larie, cel pe care Gigi Becali îl anunţa ca transferat cu o zi înaintea meciului Viitorul – CFR Cluj! „Nu ne-am gândit niciodată că putem lua campionatul. Am muncit foarte mult pentru această performanţă. La penalty m-am gândit să dau tare, pe centru şi să mă bucur. Nu cred că se aştepta nimeni că putem câştiga titlul. Am făcut tot ce ne-a spus domnul Hagi şi asta s-a văzut în teren. Cred că cei de pe Arena Naţională se bucură degeaba", a declarat, la finalul partidei, Gabi Iancu, omul care a adus titlul în premieră la malul mării.

În acelaşi timp, pe Arena Naţională, FCSB s-a distrat cu CSU Craiova, pe care a învins-o cu un 3-0 clar, dar victoria nu le-a fost de nici un folos bucureştenilor, care au terminat campionatul pe locul secund. Totuşi, ei mai speră la o schimbare a deznodământului acestui sezon la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB, care a învins CS Universitatea Craiova, scor 3-0, ar trebui să fie campioana României. LPF susţine, însă, că se iau în considerare doar rezultatele din play-off, deşi în regulament nu scrie negru pe alb acest lucru. Aşa că patronul bucureştenilor, Gigi Becali, a spus că se va adresa TAS pentru a căuta dreptatea. „Suntem sută la sută campioni. O să fim campioni, o să vedeţi. Ce dezamăgire? Asta-i situaţia din punctul meu de vedere: noi suntem campioni, aşa scrie regulamentul. Nu depinde de mine. Mesajul meu pentru Hagi este următorul: Nu vreau să fac nicio polemică, e naşul meu, nu mă cert nici pentru 200 de campionate cu el, numai că dreptatea trebuie făcută şi regulamentul trebuie respectat. Dacă la TAS spune da, au dreptate ei, o să-i strâng mâna şi o să-l felicit. Până acum oricum merită, este o minune ce a făcut, dar asta nu înseamnă că trebuie să cedăm. Felicitări, dar în opinia mea noi suntem campionii. Nu contează premierea, contează ce spune TAS”, a declarat, după meci, Gigi Becali.

Pe locul al treilea s-a clasat Dinamo, care a remizat acasă cu Astra, 1-1, dar care şi dacă ar fi câştigat ar fi ocupat aceeaşi poziţie, având în vedere că şi celelalte două echipe aflate în faţă au învins. Astfel, „câinii” vor juac din nou în cupele europene după mai mulţi ani de absenţă. Ei vor juca direct în turul 3 preliminar al Ligii Europa. Tot în Liga Europa vor juca CSU Craiova şi Astra Giurgiu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net