Viitorul a picat testul granzilor. Bătută de CFR, FCSB şi Craiova, Hagi vrea să plece din România

Ultima actualizare:
Gică Hagi şi ai lui puteau veni cu trei puncte mari şi de la Mediaş, dar au scăpat victoria în minutul 89
Gică Hagi şi ai lui puteau veni cu trei puncte mari şi de la Mediaş, dar au scăpat victoria în minutul 89

Viitorul a dat semne că poate ţine pasul cu CFR şi FCSB, dar în doar şapte zile s-a lămurit că nu. A pierdut în faţa ambelor, şi dacă adaugăm şi acel 0-2 cu CS U Craiova, din tur, lucrurile sunt cam clare. Constănţenii au a patra şansă la titlu, iar din actualul play-off n-au bătut-o decât pe Astra Giurgiu.

Gheorghe Hagi a strâns din dinţi după eşecul de la Piteşti şi a sperat că puştii săi pot încurca măcar campioana. Partida a fost pe muchie de cuţit, dar George Ţucudean, cel mai în formă atacant român al anului 2018, a înscris singurul gol al meciului şi a luat cu el la Cluj toate cele trei puncte. Astfel, primele două clasate au căscat, cel puţin deocamdată, o prăpastie destul de adâncă faţă de locul 4 ocupat acum de Viitorul, şi „Regele” simte că play-off-ul şi o eventuală Liga Europa e din nou maximum ce poate obţine echipa sa după un an de muncă.


    Meciul Viitorului cu CFR Cluj i-a adus lui Hagi aminte de dezastrul cu Slovenia din barajul pentru Mondialul din 2002Foto: Click!
Meciul Viitorului cu CFR Cluj i-a adus lui Hagi aminte de dezastrul cu Slovenia din barajul pentru Mondialul din 2002Foto: Click!

„Dezamăgire mare pentru că meritam victoria şi cele trei puncte, chiar dacă am jucat contra unei echipe care ştie să joace la rezultat. Cu mai multă luciditate în ultimii 30 de metri, probabil câştigam. Dar i-am felicitat pe băieţi, le-am zis că ăsta e drumul nostru. Am jucat cu personalitate, mi-a plăcut. O echipă tânără, cu puşti, a jucat în a doua repriză contra vântului şi a creat. Din păcate, nu avem puncte, dar acesta e fotbalul. Luaţi meciul cu Slovenia, cu mine selecţioner, sunt şi asemenea momente. Ideea era să creez un club mai puternic. Nu vă speriaţi că vrem să fim o echipă de top! E greu să luăm noi titlul, nu suntem noi sortiţi să fim acolo. Trebuie să fim cu picioarele pe pământ, chiar dacă suntem ambiţioşi”, a spus Hagi la finalul partidei cu campioana.

Hagi: „Am ambiţii mai mari decât atât”

Atingerea acestui maxim îl demotivează însă pe „Rege” care a spus că are planuri de viitor care nu se mai intersectează cu Liga 1. „Eu ca să rămân în România, după tot ce am făcut în aceşti 10 ani, am nevoie de o motivaţie mult mai mare. Nu mai pot să rămân pe bancă şi să le spun băieţilor sau celor din presă: "Vrem să rămânem în prima ligă". Am ambiţii mai mari, să vedem ce se va întâmpla”, a declarat Hagi supărat că nu le-a putut face faţă doar cu talent echipelor din faţa sa cu bugete mult mai mari. În ciuda gustului amar pe care îl are acum în gură fostul internaţional, lupta rămâne deschisă şi din februarie nu se ştie ce se poate întâmpla. În plus, la finalul sezonului regular distanţa de echipele din faţă se va înjumătăţi şi Hagi nu se va vinde niciodată ieftin.

Ianis e supărat că CFR nu i-a dat spaţii

Foarte nervos a fost şi Hagi junior, Ianis, cel care i-a acuzat pe ardeleni că practică antijocul şi le-a contestat acestora chiar titlul din sezonul trecut. „Am dominat meciul 90 de minute, dar sunt seri când nu îţi intră mingea în poartă. Ei au avut o ocazie după o greşeală cauzată de teren. O fază de poartă şi un gol. Aşa au ieşit ei campioni anul trecut, nu joacă fotbal plăcut dar câştigă majoritatea meciurilor. Eu zic că în viitor nu o să mai scape fără gol de la noi”, a declarat căpitanul Viitorului.

Ianis Hagi a avut o reacţie deplasată după înfrângerea cu CFR Cluj
Ianis Hagi a avut o reacţie deplasată după înfrângerea cu CFR Cluj
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net