Vintilă, antrenor pentru o lună la FCSB? „Dacă mă dă afară, asta e”

Ultima actualizare:

    Vintilă (al doilea din stânga), alături de Becali, Narcis Răducan și Alexandru Tudor
Vintilă (al doilea din stânga), alături de Becali, Narcis Răducan și Alexandru Tudor

Noul tehnician al roș-albaștrilor are în față 30 de zile de foc, la capătul cărora are șanse mari să fie dat afară de Becali.

Adus de nicăieri pentru a salva sezonul FCSB-ului, Bogdan Argeș Vintilă preia conducerea vicecampioanei în cel mai complicat moment posibil. Până la finalul lunii septembrie urmează cinci meciuri care mai de care mai grele.

Nimic nu lasă de înțeles că pe Vintilă îl va prinde iarna pe banca FCSB-ului. În primul rând, fostul portar de 47 de ani a avut o carieră obscură ca antrenor, vârful fiind atins în 2013-2014, când a condus pentru puțin timp Viitorul. „De când căutam unul care să fi lucrat cu Hagi! Nici nu știam că a fost acolo, fotbalistic are școala lui Hagi”, a spus ieri Gigi Becali, încercând să caute un motiv de optimism în surprinzătoarea sa alegere. Din păcate, pe lângă lipsa de experiență la nivel înalt. Bogdan Vintilă mai are un dezavantaj, numirea sa fiind în plin sezon și cu un calendar infernal în următoarea lună. Astfel, debutul de mâine de la Mediaș, cu Gaz Metan, pare să fie pentru FCSB cea mai ușoară dintre următoarele cinci partide. Asta pentru că urmează mai întâi confruntarea decisivă din Portugalia, cu Guimaraes, și apoi o „triplă” în campionat cu marile forțe din Liga I, cu Viitorul acasă, la Craiova și marele derby cu CFR Cluj, pe teren propriu. „Meciurile care vin sunt o provocare pentru mine, de-abia aștept. Doar dacă te lupți cu cei mai buni poți să devii bun. Dacă după două luni mă dă afară, asta e. Eu pun suflet când pornesc la drum, ca și cum aș sta doi ani”, a declarat antrenorul Vintilă, care în trecut a mai activat ca principal la FC Voluntari, Metaloglobus și Astra, dar și la naționala Under 17. „Am venit cu drag, să lucrez pentru un creștin. Am lucrat cu Tănase, Coman, Vînă, Nedelcu, Crețu. Sunt jucători foarte buni, dar simt că și-au pierdut puțin calea și trebuie puși pe calea cea bună. Prea multă vorbăraie nu-mi place, ne așteaptă o săptămână dificilă, iar până la pauza echipelor naționale trebuie să gestionăm totul foarte bine”, a mai spus Vintilă, anticipând meciurile cu Gaz Metan, Guimaraes și Viitorul.

Programul FCSB-ului în următoarea lună

Adversar                  Dată

Gaz Metan (d)       25 august

Guimaraes (d)       29 august

Viitorul (a)          1 septembrie

Craiova (d)          14 septembrie

CFR Cluj (a)       21 septembrie

Cu ocazia prezentării lui Vintilă, Gigi Becali a anunțat că se va despărți curând de trei dintre jucători. „Stan, polonezul și cu Marc n-au ce să mai facă aici. Au venit Panțîru, Soiledis, ce să mai facă Stan?”, a declarat patronul FCSB. Curios e însă faptul că Becali îi dă afară pe Gikiewicz și pe Marc la doar câteva săptămâni după ce i-a transferat.

În ciuda rezultatului de egalitate (0-0) cu Guimaraes care lasă deschisă soarta calificării pentru ambele echipe, finanțatorul FCSB e sigur de accesul în grupele Ligii Europa. „Jucăm trei zile cu ei și nu ne dau gol, sunt mai slabi ca Mlada Boleslav. N-au nici valori, nici tehnică, nici nimic. O să-i batem 2-0 acolo. Dacă ăștia ne pot marca gol, îmi tai capul. 99 la sută calificare, unu la sută ghinion”, a declarat Becali în stilul caracteristic.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net