Visuri multe, confirmări puține. Acum exact un an, naționala U21 a României juca semifinala Europeanului

Ultima actualizare:

    Naționala Under 21 a României a ajuns până în semifinalele Europeanului U21FOTO: Sportpictures.eu
Naționala Under 21 a României a ajuns până în semifinalele Europeanului U21FOTO: Sportpictures.eu

În urmă cu un an, la 27 iunie, se încheia una dintre cele mai frumoase povești ale fotbalului românesc. Naționala Under 21 era eliminată în semifinalele Campionatului European, fiind învinsă de Germania cu 4-2, după ce la pauză a condus cu 2-1. S-a spus atunci că această generație este salvatoarea fotbalului nostru, numai că realitatea a fost destul de dură: cotele majorității jucătorilor au scăzut, în loc să crească. Click! vă prezintă ce s-a întâmplat într-un an cu fotbaliștii care au jucat contra Germaniei.

Ionuț Radu - Portarul a mers la Europene din postura de titular în Serie A, la Genoa, cu o cotă de 15 milioane de euro. Între timp a devenit rezervă la Parma, tot în prima divizie, nejucând nici un minut în 2020. Din acest motiv, cota lui a scăzut la 9,5 milioane de euro.

Cristian Manea - Fundașul inclus în echipa ideală a Europenelor U21 a început sezonul mai târziu, deoarece nu își găsea echipă. A mers la FCSB, unde a stat rezervă, dar din iarnă a ”evadat” la CFR Cluj, acolo unde s-a simțit mereu bine. Cota i-a scăzut de la 4 milioane la 2,5 milioane de euro.

Ionuț Nedelcearu – Fundașul central este printre singurii care au confirmat la echipa de club. El a fost integralist în 17 meciuri jucate în prima ligă din Rusia, la UFA. Drept urmare, cota i-a crescut de la 2,5 la 3,2 milioane de euro.

Alexandru Pașcanu – Tânărul fundaș crescut de Leicester a ajuns în iarnă în Liga 1. A fost luat de CFR Cluj, dar după puțin timp a fost împrumutat la FC Voluntari, unde este titular în apărare. Cota lui a crescut de la 400.000 la 500.000 de euro.

Fl. Ștefan – Fundașul stânga al lui Sepsi a avut o perioadă mai slabă, pierzând postul de titular. A revenit în prima echipă, dar cota lui a avut de suferit. Ea a scăzut de la 850.000 la 675.000 de euro.

Tudor Băluță – În momentul Europeanului, închizătorul naționalei de tineret era pe cai mari. Tocmai semnase cu Brighton, echipă din Premier League. Din păcate, nu a ajuns să debuteze în prima ligă, fiind împrumutat în retur la ultima clasată din Olanda, Den Haag. Cota lui a scăzut de la 4,5 la 3,6 milioane de euro.

Alex Cicâldău – Titular la Universitatea Craiova în momentul Europenelor, titular la aceeași echipă în acest moment, mijlocașul și-a conservat cota: 4 milioane de euro.

Andrei Ciobanu – Jucătorul Viitorului a devenit om de bază la echipa lui, cota crescându-i cu 100.000 de euro, până la 900.000 de euro.

Dennis Man – Una dintre ”perlele” lui Gigi Becali, mijlocașul nu a avut un an senzațional, așa cum se aștepta patronul lui. Drept urmare, de la 5,5 milioane de euro, cota i-a scăzut la 5 milioane.

Ianis Hagi – În mod normal, după prestația de la Europene era de așteptat ca fiul ”Regelui” să aibă un sezon remarcabil la o echipă europeană. El a ajuns la Genk, dar acolo a fost mai mult rezervă. Sezonul a fost salvat de împrumutul din iarnă la Glasgow Rangers, care s-a transformat acum în transfer definitiv, dar cota i-a scăzut de la 6 la 4,5 milioane de euro.

Andrei Ivan – Atacantul a revenit în ultimul an la Universitatea Craiova, după ce a jucat la Kuban Krasnodar sau la Rapid Viena. Drept urmare, cota i-a scăzut de la un milion de euro la 800.000 de euro.

Fl. Coman – Cel mai în vogă fotbalist român al momentului a intrat abia în a doua repriză a semifinalei cu Germania. A avut un sezon bun la FCSB și este principala șansă de îmbogățire în inter-sezon a lui Gigi Becali, care speră să ia pe el 20 de milioane de euro. Deocamdată, cota lui a ajuns la 5,4 milioane, cu 1,9 mai mare decât în timpul Europenelor.

George Pușcaș – Golgheterul naționalei la Europene și-a găsit o echipă chiar după turneul final. El a ajuns în liga a a doua engleză, la Reading, pentru care a înscris de 11 ori în 34 de meciuri. I-a crescut și cota de la 3 la 4,8 milioane de euro.

Adrian Petre – Rezerva lui Pușcaș de la Europene a făcut cea mai proastă alegere în momentul în care a semnat în iarnă cu FCSB, acolo unde s-a expus inutil criticilor și nu e nici titular. Drept urmare, cota i-a scăzut de la 1,5 milioane la 1,1 milioane de euro.

Echipa României din semifinala U21 cu Germania

I. Radu - Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan – T. Băluță, Cicâldău (Ciobanu) - Man, Hagi, Ivan (Fl. Coman) – Pușcaș (Petre)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net