Vlad Chiricheș s-a ales cu ochi vânăt la revenire

Ultima actualizare:

    Vlad Chiricheș, în duel cu Marco SchoenbaechlerFoto: EPA
Vlad Chiricheș, în duel cu Marco SchoenbaechlerFoto: EPA

La cinci luni și jumătate de la accidentare, internaționalul român Vlad Chiricheș a evoluat pentru Napoli în Europa League

Căpitanul "tricolorilor" a rămas pe teren 55 de minute, răstimp în care a văzut și un cartonaș galben. El a contribuit la victoria (2-0) lui Napoli în fața lui FC Zurich.Restabilit mai repede după accidentarea la genunchi (ruptură de ligament) din meciul cu Muntenegru, Vlad Chiricheș și-a exprimat satisfacția de a disputa din nou un meci oficial. “A fost o bucurie să revin pe teren după cinci luni şi jumătate foarte dificile. Este greu când suferi astfel de accidentări, însă trebuie să rămâi concentrat, să îţi faci treaba şi să revii la cel mai bun nivel posibil. Europa League? Sper să ajungem până la capăt. Vrem să câştigăm ceva în acest an şi Liga Europa este un obiectiv clar pentru noi”, a declarat Vlad Chiricheş, care a explicat și de ce avea un ochi vânăt după acest meci: “Am primit un pumn, dar nu-i nimic”.Evoluția românului a fost apreciată și de ziariștii peninsulari. "A stat bine în teren, a ieșit elegant cu mingea la picior și a încercat să pună în valoare atacanții. Cum Ancelotti are sanse mici să îl mai poată folosi pe Raul Albiol în acest sezon, recuperarea unui fotbalist experimentat ca Vlad Chiricheș este importantă pentru Napoli", a subliniat ”Gazzetta dello Sport”.În optimile de finală va evolua și Alexandru Băluță, care a fost rezervă la partida pe care Slavia Praga a câștigat-o (4-1) cu Genk. Andrei Ivan, în schimb, n-a putut împiedica eșecul (0-4), implicit eliminarea suferite de Rapid Viena la Milano, cu Inter. De asemenea, România a fost reprezentată în Liga Europa și de doi arbitri: Istvan Kovacs, la meciul Dinamo Zagreb – Viktoria Plzen 3-0, și Ovidiu Haţegan, la partida Benfica Lisabona – Galatasaray  0-0.

Europa League

”16”-imi de finală, rezultate

FC Sevilla - Lazio Roma 2-0 (în tur 1-0)Leverkusen - FK Krasnodar 1-1 (în tur 0-0)Chelsea - Malmo 3-0 (în tur 2-1)Dinamo Kiev - Olympiakos 1-0 (în tur 2-2)Inter Milano - Rapid Viena 4-0 (în tur 1-0)Genk - Slavia Praga 1-4 (în tur 0-0)Betis - Rennes 1-3 (în tur 3-3)Benfica – Galatasaray 0-0 (în tur 2-1)Arsenal Londra - BATE Borisov 3-0 (în tur 0-1)Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen 3-0 (în tur 1-2)Frankfurt - Şahtior Doneţk 4-1 (în tur 2-2)Salzburg – FC Bruges 4-0 (în tur 1-2)Napoli – FC Zurich 2-0 (în tur 3-1)Valencia - Celtic Glasgow 1-0 (în tur 2-0)Villarreal - Sporting Lisabona 1-1 (în tur 1-0)Zenit – Fenerbahce 3-1 (în tur 0-1)

Program optimi de finală

Chelsea Londra - Dinamo Kiev;

Eintracht Frankfurt - Inter Milano;

Dinamo Zagreb - Benfica Lisabona;

Napoli - FC Salzburg;

Valencia - FC Krasnodar;

FC Sevilla - Slavia Praga;

Arsenal Londra - Rennes;

Zenit Sankt Petersburg - Villarreal.

Partidele vor avea loc la 7 martie, pe terenul primelor echipe, iar returul la 14 martie.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net