Voi sunteţi papagalii Europei!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

După derapajele suferite pe rând de Oţelul, Steaua, Rapid şi Vaslui, nu putem decât să ne bucurăm de faptul că este ultimul sezon în care avem atât de multe echipe în cupele europene.

Pe hârtie, ne comparăm cu ţări precum Olanda, Portugalia, Rusia şi Ucraina (tot cu câte patru reprezentante în grupe), însă pe teren ne facem constant de râs. De data aceasta am comis-o rău de tot, bilanţul celor 360 de minute de fotbal european de la mijlocul săptămânii fiind de zero puncte, zero goluri marcate şi 10 primite.

Un simplu accident? Nicidecum, pentru că, în această toamnă, cele patru „UEFA-catastrofe" au strâns o singură victorie (Rapid la Tel-Aviv, în prima etapă a grupelor) din 12 meciuri disputate în grupele Ligii Campionilor şi Ligii Europa.

Rapid – Legia 0:1- Prin plecarea de la Rapid cu o zi înaintea meciului, fostul preşedinte Dinu Gheorghe a destabilizat echipa

simeon stalpnicul png

Mai mult, în ultimii cinci ani, în ciuda numeroaselor prezenţe în faza grupelor, victoriile au fost o raritate pentru formaţiile noastre, doar 10 din 66 de ocazii. Practic, am călcat degeaba iarba europeană!

Pentru a câştiga, trebuie să dai goluri. Iar pentru a da goluri, trebuie să tragi la poartă. Sunt legile nescrise ale fotbalului, ignorate însă de echipele noastre.

Oţelul – Manchester 0: 2- Gălăţeanul Antal a greşit decisiv la fazele ambelor lovituri de la 11 metri acordate celor de la Manchester

simeon stalpnicul png

Dovada? Statistica UEFA, care după trei etape ale Ligii Europa plasează Steaua pe locul 46, Vaslui pe 44 şi Rapid pe 42 la capitolul „şuturi pe spaţiul porţii". Din 48 de participante! Încă un amănunt important: ierarhia e încheiată de formaţia ucraineană Vorskla Poltava, cea care a eliminat-o pe Dinamo în play-off.

„Duşmani" cu posesia mingii (Oţelul Galaţi e ultima în Liga Campionilor) şi cu construcţia fazelor de poartă, ne putem mândri însă cu statutul de „cotonogarii Europei".

Sporting – Vaslui 2: 0- Wesley a făcut un gest golănesc în prima repriză a meciului de la Lisabona, lăsându-şi echipa în 10 oameni la scorul de 0-0

simeon stalpnicul png

Cele şapte cartonaşe roşii primite până acum (două de jucătorii de la Oţelul, trei de stelişti, câte unul de fotbaliştii de la Rapid şi Vaslui) şi cele 35 de „galbene" sunt expresia unei agresivităţi inutile, egală cu neputinţa.

Cine sunt vinovaţii?

Dinu Gheorghe a ales să plece de la Rapid chiar înaintea meciului cu Legia Varşovia. Omul care ţinea legătura între vestiar şi patronul Copos a turnat, astfel, ciment în picioarele jucătorilor. Elevii lui Lucescu junior se tem că nu-şi vor mai primi salariile la zi.

Liviu Antal este cel mai rebel jucător din lotul lui Dorinel. Exclus de multe ori din echipă pentru acte de indisciplină în afara terenului, mijlocaşul de 22 de ani s-a dat în stambă şi cu Manchester United. A pierdut mingea în faza care a dus la primul penalty scos de englezi, iar cel de-al doilea 11 metri a fost „opera" lui, după un fault la Rooney.

Wesley şi-a bătut joc de Vaslui în meciul de la Lisabona, cu Sporting. Brazilianul de 31 de ani a primit un cartonaş roşu direct, în minutul 30, la scorul de 0-0. După ce el a părăsit terenul, moldovenii nici n-au mai atacat, pierzând cu 0-2.

lie Stan, antrenorul Stelei, merită un rol în „Stan şi Bran". S-a prezentat în meciul cu Maccabi cu un sistem 4-2-4, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă: 0-5. Roş-albaştrii au arătat ca o adunătură de papagali, cu un tehnician pierdut în spaţiu pe bancă.

Steaua, subiect de bancuri

 Israelienii l-au folosit pe Mache pe post de tabelă.

 Gigi Becali către Luţu: "La cât avem avionul către Bucureşti?". Luţu: "La 5-00, nea Gigi!".

 Mesajul lui Borcea: "Eu sunt la Miami, Naşul e în Cincinnati".

 În grupa cu Shalke 04, trebuia să fie şi Maccabi 05. Urmează Rapid 06.

În autocarul Stelei se ascultă acum doar melodiile lui 5-0 Cent.

Numele echipei s-a schimbat, acum e 5TEAUA.

Ştii bancul cu cincila? 5 la 0.

Noul salut al jucătorilor stelişti: "Give me five".

Care e diferenţa între Steaua şi un taxi? În taxi încap doar 4!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net