Vom avea naţională mondială

Ultima actualizare:

    William de Amorim,  mijlocaş,  24 de ani. Mario Camora,  fundaş,  29 de ani
William de Amorim, mijlocaş, 24 de ani. Mario Camora, fundaş, 29 de ani

Naţionala României se pregăteşte să intre în rând cu lumea şi să apeleze la jucători naturalizaţi, aşa cum se întâmplă de mult timp în întreaga Europă.

Neamţul Daum a fost invitat special la Supercupa Astra – CFR Cluj (1-0), dar n-a reuşit să vadă prea mult fotbal, în primul rând din cauza ploii care a afectat suprafaţa de joc. Proaspătul antrenor al naţionalei a luat însă un prim contact cu doi dintre străinii care ar putea, în viitorul apropiat, să se îmbrace în tricolor. De cinci sezoane la CFR, lusitanul Mario Camora (29 de ani) pare să fie deja o certitudine pentru naţionala noastră.

„Săptămâna viitoare vor fi depuse actele. Apoi, el intră într-o procedură care durează 45-60 de zile, depinde de autorităţi”, a confirmat preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Normal că sunt pregătit. Mă simt bine în România, e ţara mea şi aş vrea să ajut la calificarea echipei la Mondiale”, a spus fotbalistul de bandă stângă al clujenilor.

Dacă Mario Camora trebuie să mai aştepte puţin, brazilianul William De Amorim (24 de ani) de la Astra a rezolvat problemele birocratice în luna mai, astfel că e eligibil pentru prima acţiune a naţionalei cu Daum la cârmă, meciul cu Muntenegru de la 4 septembrie din preliminariile CM 2018. „Sunt mulţi jucători care pot fi naturalizaţi, dar ei trebuie să vină cu ceva extra pentru naţională. O să vă spun ce străini voi convoca, dar nu acum”, a precizat Christoph Daum.

Cazul Fatai e închis

În urmă cu doi ani, selecţionerul Victor Piţurcă ar fi vrut să-l aibă la naţională pe nigerianul Kehinde Fatai, care s-a remarcat la Astra, dar demersul a eşuat. FIFA a interzis naturalizarea atacantului african, invocând un punct din regulament. Mai exact, Fatai a jucat pentru naţionala de tineret a Nigeriei într-un moment în care nu era român, caz în care naturalizarea nu se mai poate produce. Camora şi De Amorim n-au de ce să se teamă, ei neavând selecţii la naţionalele ţărilor din care provin. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net