Mondialul de anul viitor din Rusia va prinde contur vineri seară, după ce naţionalele calificate vor fi împărţite în opt grupe a câte patru echipe. Tragerea la sorţi e programată de la ora 17.00 (TVR 1), la Palatul Kremlin din Moscova.


Ca de obicei, vor fi patru urne valorice, alcătuite pe baza clasamentului FIFA, iar regula principală e că o grupă nu va putea avea două formaţii de pe acelaşi continent, cu excepţia Europei (care va putea trimite maximum două naţionale într-o grupă).

Ceremonia de la Moscova va fi condusă de fostul internaţional englez Gary Lineker şi de o jurnalistă locală, Maria Komandnaya. Frumoasa Maria lucrează în presa sportivă de la 17 ani şi a colaborat până acum cu diverse companii media din Rusia.

maria1.jpg

Maria Komandnaya

"Tragerea la sorţi e momentul când Campionatul Mondial începe oficial. Va fi un eveniment extraordinar", a spus rusoaica pentru site-ul FIFA.

Pe parcurs, pe scena de la Moscova vor mai intra nume legendare precum Diego Maradona, Carles Puyol, Fabio Cannavaro, Cafu, Laurent Blanc, Diego Forlan sau Gordon Banks.

Iată cum arată cele patru urne valorice ale tragerii la sorţi:

Urna 1: Rusia (gazdă), Germania, Brazilia, Portugalia, Argentina, Belgia, Polonia, Franţa

Urna 2: Spania, Peru, Elveţia, Anglia, Columbia, Mexic, Uruguay, Croaţia

Urna 3: Danemarca, Islanda, Costa Rica, Suedia, Tunisia, Egipt, Senegal, Iran

Urna 4: Serbia, Nigeria, Australia, Japonia, Maroc, Panama, Coreea de Sud, Arabia Saudită

 
 
Loading...