Tehnicianul grupării madrilene a fost acuzat de nepotism pentru că l-a titularizat pe fiul său Luca în meciul cu Huesca (3-2).


Celebrul „Zizou” nu e singurul Zidane de la Real Madrid. În ultima etapă din Spania, tehnicianul a surprins pe toată lumea prin decizia de a-l folosi între buturi pe Luca Zidane, nimeni altul decât unul dintre cei patru băieţi ai săi.

Promovat în lotul „galacticilor” ca al treilea portar, după titularul Courtois şi costaricanul Navas, tânărul Luca (20 de ani) a primit o şansă nesperată din partea tatălui său. Duminică, în meciul de acasă cu codaşa Huesca (3-2), Realul l-a avut pe bancă pe seniorul Zidane, iar în poartă pe juniorul Zidane. A fost pentru a doua oară când s-a întâmplat acest lucru, debutul lui Luca la Real fiind consemnat tot cu „Zisou” la cârmă, însă într-un meci fără miză, la Villarreal, în ultima etapă a sezonului trecut. Acum, forţat de accidentarea belgianului Courtois, Zinedine Zidane l-a ales pe fiul său, justificând că prima rezervă, costaricanul Navas, era obosit după acţiunile naţionalei sale. Deşi Luca n-a greşit la golurile încasate de Real, Zidane antrenorul a fost acuzat de nepotism. „Nu mi-am promovat băiatul, am promovat un jucător al Realului. A jucat 16 ani la juniorii lui Real şi îmi place că are personalitate şi nu e fricos”, s-a apărat tehnicianul. Luca este al doilea dintre cei patru fii ai lui Zidane, ceilalţi trei fiind la rândul lor fotbalişti. Enzo are 24 de ani şi joacă în liga secundă spaniolă, iar Theo (17 ani) şi Elyaz (13 ani) sunt legitimaţi la echipele de juniori ale Realului.

Loading...