Zlatan Ibrahimovic riscă o amendă sau chiar o suspendare pentru implicare în industria pariurilor

Ultima actualizare:

    Zlatan IbrahimovicFoto: EPA-EFE
Zlatan IbrahimovicFoto: EPA-EFE

Fotbalistul suedez Zlatan Ibrahimovic (39 de ani) riscă să fie amendat sau chiar suspendat de către FIFA şi UEFA după ce au apărut informaţii că ar avea o societatea ce deţine o proporţie de 10 la sută dintr-o agenţie de pariuri, înregistrată în Malta. Informația a fost difuzată de football-italia.net, care citează presa suedeză. Zilele trecute, Ibrahimovic a fost surprins într-un restaurant în ciuda restricţiilor anti-COVID-19.

Conform regulamentelor FIFA şi UEFA, jucătorilor de fotbal le este interzis să aibă vreun interes financiar în companiile de pariuri. Cu toate acestea, „Aftonbladet” a scris că societatea pe acţiuni a lui Ibrahimovic, Unknown AB, deţine 10 la sută din agenţia de pariuri Bethard.com, ceea ce l-ar putea costa pe atacantul echipei AC Milan o amendă sau o suspendare. Director executiv al Bethard, Erik Skarp a confirmat pentru „Sportbladet” că jucătorul suedez mai deţine o participaţie în acţionarul unic al lui Bethard, Gameday Group PLC. Bethard a avut un profit de 30 de milioane de euro în 2019, potrivit „As”.Atacantul de la AC Milan ar putea fi amendat cu mai multe milioane de euro sau ar putea fi suspendat din orice activitate legată de fotbal pentru trei ani. "Nu am discutat cu Zlatan. Nu mă gândesc la posibile sancţiuni, dar aş dori ceva mai multă claritate din partea FIFA cu privire la reglementările sale, deoarece există ambiguitate în modul în care acestea ar trebui interpretate", a declarat secretarul general al Federaţiei Suedeze de Fotbal, Hakan Sjostrand, pentru „Sportbladet”.În martie 2018, impresarul lui Ibrahimovic, Mino Raiola, îl caracteriza astfel pe clientul său, din puncte de vedere al investiţiilor făcute: "Zlatan este cel mai deştept dintre ei (n.r. - jucătorii pe care îi are sub contract) şi cel mai bogat. El valorează un miliard de lire sterline. Este incredibil de inteligent şi de activ pe piaţă. Nu trebuie să-i spun un lucru decât o dată. Ibra investeşte în jocuri, în <start-up-uri> de tehnologie şi în diamante. Deja a vândut participaţii mari la fonduri speculative de care nimeni nu ştie. El câştigă mult mai mult din afara fotbalului, decât din fotbal. Când fac o tranzacţie cu el, glumeşte: <Iar vrei să-mi furi mulţi bani, nu-i aşa?> Răspunsul meu este întotdeauna la fel: <Mai întâi te fac bogat. Nu pot să fur de la săraci, nu-i aşa?> Încerc să-mi protejez jucătorii de gafe financiare."Regulile UEFA şi FIFA se aplică tuturor competiţiilor internaţionale, de la calificările pentru Cupa Mondială, disputate de Ibrahimovic cu echipa Suediei, până la Europa League, competiție la care a participat cu AC Milan.

Zlatan Ibrahimovic a fost surprins într-un restaurant în ciuda restricţiilor anti-COVID-19

Zlatan Ibrahimovic a fost fotografiat într-un restaurant din Milano, în contextul în care în Italia sunt în vigoare măsuri de restricţii anticoronavirus. În această fotografie, de pe site-ul Fanpage.it, atacantul de la AC Milan apare alături de alte persoane, fără mască, la o masă pe care sunt mai multe pahare. Potrivit site-ului citat, fotografia a fost făcută duminică, atunci când restaurantele au voie doar să vândă "pentru acasă". Proprietarul restaurantului a declarat că acolo nu s-a mâncat. "A fost o treabă între prieteni. Suntem prieteni şi uneori ne vedem". Anturajul jucătorului a anunţat că a fost vorba de o întâlnire privată, cu un număr restrâns de persoane, o "reuniune de lucru".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Costel Corduneanu FB jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net