Povestea puștiului de 2 metri și 100 kg, vedeta clubului de rugby Griviţa Bucureşti

Ultima actualizare:
Andrei Cîrlescu venea pe furiş la antrenamente
Andrei Cîrlescu venea pe furiş la antrenamente

Este înalt, blond cu ochi albaştri şi iubeşte sportul. Şi nu orice sport. Joacă rugby la Clubul Griviţa Bucureşti. Andrei Cîrlescu are 14 ani, iar la această vârstă are aprope 2 metri înălţime şi 100 de kilograme. Însă nu numai dimensiunile sunt importante, ci şi talentul de jucător.

L-am găsit la antrenament. Şi da, la prima vedere pare un jucător senior, nicidecum un puşti de 14 ani. Când s-a apropiat, am descoperit un copil respectuos, care spune că vrea să-şi urmeze visul şi să ajungă un mare campion.

„La primele antrenamente veneam pe ascuns”

Andrei joacă rugby de 3 ani şi este unul dintre cei mai buni. Însă de la 7 ani practică sport. A făcut karate, înot şi fotbal. A ajuns la Griviţa datorită unui amic.

Citeşte şi: Naționala de rugby are un antrenor român după 7 ani

„Pe mine m-a adus la rugby un prieten mai mare. Am venit aici, mi-a plăcut şi am rămas. Mama nu ştia. La primele antrenamente am mers pe ascuns. Ea crede că este un sport violent. Dar chiar nu este”, a povestit Andrei Cîrlescu pentru Click!.

Maximilian Duţă conduce echipa alături de Andrei Cîrlescu
Maximilian Duţă conduce echipa alături de Andrei Cîrlescu

Acum are planuri mari pentru viitor, aici, în România: „Visul meu este să ajung un mare jucător în echipa Naţionalei. Nu vreu să plec în străinătate”, ne-a spus Andrei. Referitor la înălţimea sa,”micul uriaş” ne-a povestit că, la început, când mergea la meciuri, i se cerea legitimaţia pentru că nimeni nu credea ce vârstă are.

Andrei şi Max conduc echipa

Andrei Cîrlescu este „co-căpitan” al echipei, cum îi place să spună. Căpitan este prietenul său Maximilian Duţă. Cei doi îi motivează pe colegi şi duc greul în meciuri. Alături de antrenor pun la punct strategii de atac şi apărare şi se asigură că se duce o luptă corectă între echipe. Max şi Andrei au jucat zeci de meciuri şi vor să continue împreună atât timp cât acest lucru va fi posibil.

Mihai Duţă îi antrenează pe copiii iubitori de rugby
Mihai Duţă îi antrenează pe copiii iubitori de rugby

Max: „Toată lumea crede că este un sport violent”

Max Duţă are 15 ani şi 1.85 înălţime. Practică rugby de la 7 ani. Prima dată a venit cu tatăl său. I-a plăcut atât de mult, încât nu a mai vrut să facă altceva. „Toată lumea crede că este un sport violent. Nu este. Acest sport, ca orice sport, de altfel, ajută la socializare, dezvoltarea spiritului de echipă, te ajută să iei decizii rapid. Pentru mine este o provocare să conduc echipa”, a spus Maximilian. 

Maxi Duţă şi Andrei Cîrlescu sunt conducătorii echipei
Maxi Duţă şi Andrei Cîrlescu sunt conducătorii echipei

Mihai Duţă: „Sperăm să-i vedem jucând în prima ligă”

Acum tatăl, Mihai Duţă, i-a devenit antrenor, însă nu îl menajează sub nicio formă. Nici pe el şi nici pe Andrei.

„Andrei și Max sunt doi copii foarte buni, care fac parte dintr-un nucleu de jucători cu experiență mare de joc, unii dintre ei având 7-8 ani de când practică acest sport. Noi sperăm să-i vedem jucând, în viitor, în prima ligă, la echipa națională de seniori și, de ce nu, la cluburi din străinătate”, ne-a spus Mihai.


    Mihai Duţă îi antrenează pe copiii iubitori de rugbyfoto: Click!
Mihai Duţă îi antrenează pe copiii iubitori de rugbyfoto: Click!

Citeşte şi: Și în rugby se vorbește despre Liga Națiunilor

Terenul Parcul Copilului este considerat leagănul rugby-ului românesc. „Pentru mine și colegul meu, Floria Beșliu, este o onoare să fim aici. Noi credem că până la 14 ani acești copii, care vin aici, trebuie mai mult să se joace, să gândească liber, să învețe să ia decizii și să lege prietenii. Apoi să prindă pas cu pas experiența necesară pentru a fi cu adevărat jucători de rugby după vârsta de 20 de ani”, a mai spus Mihai.

La clubul Griviţa sunt copii cu vârste de la 5 ani şii jumătate până la 15 ani, inclusiv fete. „Copiii se joacă, se simt bine împreună și nu, nu sunt accidentări mai multe ca la fotbal. Mulți ne întreabă cât costă. Ei bine, la clubul nostru nu se percepe nicio taxă”, a mai explicat antrenorul.

"La nivel de copii, RC Grivița este unul dintre cele două cluburi din București care are înscrise în campionat echipe la toate categoriile de vârstă, U8, U10, U12 și U14. Anul viitor intenționăm să înscriem în campionat și o echipă de juniori la categoria U16".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net