Ronald Gavril: «Este meciul carierei»

Ultima actualizare:

    Ronald Gavril   se antrenează  de şase ani cu  gândul la meciul  din seara de  8 septembrie
Ronald Gavril se antrenează de şase ani cu gândul la meciul din seara de 8 septembrie

Boxul românesc trăieşte doar la nivel de profesionişti, iar cel mai în formă pugilist la momentul actual este Ronald Gavril. Băcăuanul plecat în 2011 să cucereasă America a ajuns în faţa celei mai importante lupte: cea pentru centura mondială. În faţă îi va sta, la 8 septembrie, în Los Angeles, David Benavidez.

La 30 de ani, Ronald Gavril îşi poate vedea visul împlinit. A plecat din România, s-a chinuit printre străini pentru ca, la un moment dat, să ajungă să se bată pentru o centură supremă. Pentru pugilistul nostru ziua aceea va veni extrem de curând. 8 septembrie e data la care Gavril va urca în ring în încercarea de a deveni campionul mondial WBC la categoria semimijlocie. Românul care face parte din echipa celebrului Floyd Mayweather va lupta la Los Angeles în compania americanului David Benavidez, un sportiv de doar 20 de ani, dar care are un palmares de invidiat: a disputat 18 partide la profesionişti, le-a câştigat pe  toate, 17 dintre ele chiar înainte de limită, prin KO.

simeon stalpnicul png

Nici Ronald nu are deloc un bilanţ rău: a boxat în 19 gale, are 18 victorii (14 prin KO) şi o singură înfrângere. Gavril a profitat de abandonul unui alt pugilist american, care ar fi trebuit să se lupte cu Benavidez. ”Cred că lui Dirrel i-a fost frică, de aceea a renunţat la meci. A spus că s-a accidentat şi că nu poate lupta, dar cred că motivele au fost altele”, a declarat românul, în exclusivitate pentru Click!. Ronald nu se teme de adversarul său şi spune că s-a pregătit întreaga carieră pentru o astfel de şansă: ”Am încredere maximă că pot câştiga acest meci. În primul rând mă bucur că am oportunitatea de a mă lupta pentru un titlu mondial. Benavidez este, în acest moment, cel mai bun la supermijlocie, dar nu mă tem. Este meciul carierei şi, la 8 septembrie, o să dau totul în ring”.

«Aştept românii la meci»

Pariul lui Mayweather pentru anii care vin, Ronald speră că românii din Stetele Unite îl vor susţine la gală, aşa cum se întâmplă la toate evenimentele care participă: ”Sper ca românii din America să vină la meci şi să fie alături de mine. Sprijinul lor contează enorm”.

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net