Simona Halep la Miami: 120 de secunde au făcut diferenţa

Ultima actualizare:

    Simona Halep a de monstrat că nu este cu nimic  mai prejos decât  Serena Williams, luptând  de la egal la egal cu ea în semifinale la MiamiFoto: AP
Simona Halep a de monstrat că nu este cu nimic mai prejos decât Serena Williams, luptând de la egal la egal cu ea în semifinale la MiamiFoto: AP

Simona Halep a fost la doar câteva minute de o nouă mare victorie. În semifinalele turneului de la Miami, românca a fost, timp de peste două ore, egala liderului clasamentului mondial, Serena Williams. Câteva mici erori din ultimul game au făcut diferenţa în favoarea americancei, care s-a impus cu 6-2, 4-6, 7-5. Dar, prin prestaţia ei, Simona a demonstrat că s-a născut o nouă mare rivalitate în circuitul WTA.

Toată lumea tenisului – spectatori, specialişti, jucători – aştepta confruntarea dintre Simona Halep şi Serena Williams, din semifinalele turneului de la Miami, ca pe un meci al adevărului. În ultimele două partide, ele îşi împărţiseră victoriile la fel de clar, aşa că nimeni nu avea un răspuns la întrebarea: ”cine este mai valoroasă acum”? Ei bine, nici după semifinala de ieri nu se poate da un răspuns clar.

Pentru că deşi Serena Williams a învins cu scorul de 6-2, 4-6, 7-5, diferenţa dintre cele două a fost insesizabilă. În afara unui start de partidă ceva mai greoi ai Simonei, care a şi pierdut primul set, explicabil având în vedere adversara, turneul şi publicul care o încuraja pe americancă, totul a fost egal în jocul celor două. Simona a revenit în joc, a câştigat actul secund, iar în decisiv a avut o revenire de mare campioană, de la 2-5 la 5-5, în deja patentatul ”stil Halep”, dacă îi putem spune astfel. La 6-5 pentru Serena, Simona a urmat la serviciu şi toată lumea se gândea la tie-break.

Numai că au venit 120 de secunde blestemate, în care totul a părut a fi de partea Serenei. Din păcate, experienţa superioară a Serenei - e cu 10 ani mai mare decât Simona şi are mai multe trofee WTA - a fost decisivă. Americanca a câştigat la zero break-ul care a dus scorul în decisiv la 7-5 şi mezina familiei Williams s-a calificat pentru a zecea oară în finala de la Miami.

Ea va juca pentru titlu azi, contra Carlei Suarez Navarro. Dacă Serena luptă pentru obţinerea celui de-al optulea titlu la Miami, iberica este pentru prima dată într-o finala de turneu Premier Mandatory. Dincolo de amărăciunea înfrângerii, trebuie văzută şi partea bună a meciului de ieri de la Miami. Pentru că dintre toate meciurile directe dintre cele două jucătoare, acesta a fost cel mai strâns, fiind decis, practic, de cele 120 de secunde fatidice ale ultimului game. Iar aceasta demonstrează şi prin fapte că Simona este aproape egala Serenei, care e considerată una dintre cele mai valoroase jucătoare din istorie.

n precedentele 4 meciuri câştigate de Serena, aceasta se impusese de trei ori în două seturi, iar o dată, în 2011, a învins cu 6-1 în decisiv. Acum, nu ne rămâne decât să aşteptăm următoarea confruntare dintre cele două. Care, cel mai devreme, ar putea avea loc la Madrid, turneul patronat de Ion Ţiriac.

Povestea ultimului game, punct cu punct

0-15 Serena returnează bine şi obţine primul punct0-30 Serena vine la fileu după un schimb mai lung şi câştigă punctul cu un voleu0-40 Simona trimite în fileu din voleuGame, set, meci Serena Williams: Simona Halep a trimis în fileu cu o lovitură de rever

Serena Williams: «Sunt fanul Simonei»

Serena Williams, locul 1 WTA, a avut numai cuvinte frumoase la adresa româncei Halep. ”Jocul ei a fost extraordinar. Este atât de tânără şi îmi place să o văd jucând. Sunt unul dintre fanii ei. Îmi place atitudinea ei de pe teren. Îmi place cum se motivează, îmi place cum luptă, îmi place cum joacă. Cred că este frumos să o vezi şi e diferită, este cu adevărat un tip de joc energic”, a declarat Williams. ” A fost un meci greu, strâns, cred că mi l-am făcut greu. Halep a fost o adversară dificilă, a fost greu să o înving. Nu o voi subestima niciodată”, a mai punctat liderul la zi al circuitului feminin.

Românca, lăudată de toată lumea

Simona Halep a căzut  pe locul doi în ierarhia  pentru Turneul  Campioanelor
Simona Halep a căzut pe locul doi în ierarhia pentru Turneul Campioanelor

Cu toate că a fost învinsă de Williams, Halep a primit numai cuvinte de laudă în presa internațională după jocul prestat în semifinale. ” Seria de victorii a Serenei Williams a coincis cu cea a Simonei Halep, şi a meritat aşteptarea. Am asistat la lovitură după lovitură. A fost dictarea lui Williams împotriva îndemânării lui Halep în a dactilografia”, a scris New York Times. ”Americanca şi Simona Halep au oferit publicului din Miami un spectacol superb în semifinale. Şi în ciuda rezistenţei sale frumoase, românca a fost învinsă de numărul unu mondial”, scrie Le Figaro.

Meciurile directe dintre cele două tenismene

2011, Wimbledon, 32-imi: Williams – Halep 3-6, 6-2, 6-12013, Roma, semifinale: Williams – Halep 6-3, 6-02013, Cincinnati, sferturi: Williams – Halep 6-0, 6-42014, Turneul Campioanelor, grupe: Halep – Williams 6-0, 6-22014, Turneul Campioanelor, finală: Williams – Halep 6-3, 6-0

Ce urmează pentru Simona?

Simona şi Roger  Federer sunt pe afişul  turneului de la Madrid
Simona şi Roger Federer sunt pe afişul turneului de la Madrid

Eliminată în semifinale la Miami, Simona Halep, a treia jucătoare a lumii, a pus punct unei perioade extrem de solicitante, începută acum patru săptămâni, la Indian Wells. Iată unde va juca ea până la Roland Garros.

Din luna martie, ea a câştigat titlul la Indian Wells şi a ajuns în semifinale la Miami, un efort considerabil pentru jucătoarea noastră, mai ales că era pentru prima dată când, după cucerirea unui titlu important, a jucat în săptămâna imediat următoare la o altă competiţie. De altfel, chiar şi ea a recunoscut, după calificarea în sferturile de finală de la Miami: ”E o experienţă nouă pentru mine. Până acum, după ce cuceream un titlu, nu mai participam la turneul imediat următor din cauza oboselii sau a accidentărilor. Acum am vrut să joc şi la Miami şi mă bucur că am făcut-o”, spunea ea la începutul acestei săptămâni, după victoria cu Flavia Pennetta, din optimile de finală. Acum, toată lumea se întreabă ce va face Simona Halep în continuare. Conform surselor noastre, Simona nu va juca sigur în Fed Cup. Ea va face anunţul la revenirea în ţară – oricum pe 8 aprilie va fi anunţată echipa.  În continuare, după câteva zile de pauză, Halep o să participe la trei turnee foarte importante pe zgură înainte de Roland Garros, acolo unde anul trecut a jucat finala. Va începe cu Stuttgart, programat în perioada 20-26 aprilie. Acolo va fi cap de serie 2, după Maria Sharapova, campioana ultimelor 3 ediţii ale competiţiei la care câtigătoarea pleacă acasă la volanul unui Porsche, evident, decapotabil… Cum anul trecut a fost eliminată în turul secund, competiţia germană reprezintă un bun prilej pentru Simona de a aduna ceva puncte în clasamentul mondial.Apoi va veni ”dubla” Madrid – Roma. La Madrid, turneu care va avea loc în perioada 2-9 mai, ea este şi pe afiş, alături de Roger Federer. În Spania are de apărat finala jucată anul trecut contra Mariei Sharapova. Turneul de la Roma e în săptămâna imediat următoare, 11-17 mai. Şi această competiţie, la fel ca şi cea de la Stuttgart, e una care poate aduce puncte importante Simonei, pentru că anul trecut s-a retras înaintea optimilor de finală. Apoi, sezonul de zgură se va încheia pentru Simona Halep la Roland Garros, turneul de Grand Slam unde e cotată cu şanse importante la cucerirea titlului şi care va avea loc în perioada 19 mai – 7 iunie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net