Simona Halep: Nu sunt robot, sunt un om normal

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: Reuters
Simona HalepFoto: Reuters

Simona Halep, numărul doi mondial, a declarat, vineri, după înfrângerea din turul trei de la US Open, că nu se va lăsa demoralizată şi va continua să aibă încredere în ea, subliniind că are multe de învăţat din acest eşec.

"Nu ştiu cine s-a aşteptat şi nu s-a aşteptat, poate mulţi oameni s-au aşteptat să câştig acest turneu, dar nu sunt robot, sunt un om normal. Multe jucătoare pot să mă bată pentru că şi ele muncesc zilnic, aşa că nu mi-am pierdut încrederea în mine, am avut rezultate bune anul acesta, am încredere să merg mai departe şi totuşi să nu uit că sunt numărul doi mondial şi că am ajuns aici prin muncă. Am încredere în mine şi acest meci nu mă va demoraliza, dar o să învăţ din el mai multe lucruri", a declarat Halep.

Întrebata dacă a studiat jocul adversarei sale înainte de meci împreuna cu echipa tehnică, ea a raspuns: "Eu nu obişnuiesc să merg să mă uit la meciuri, pentru că este obositor pentru un jucător să stea să se uite la alte meciuri, dar am discutat înainte de meci, eu o ştiam pe adversara mea cum joacă, este puternică, loveşte mingea din toate direcţiile, a avut încredere astăzi, i-a mers jocul mai ales după ce a revenit de la 5-2, a jucat foarte bine şi a meritat să câştige. Astăzi a fost mai bună ca mine".

"Am inceput jocul destul de bine. Aveam 5 la 2 şi doua mingi de set. Am început agresiv, am jucat bine. Însă după aceea ea şi-a revenit destul de bine. Nu am putut să lovesc mingea lung. Jocul meu a continuat să fie prea scurt. Dar s-a intamplat şi aşa a fost. Mi-am pierdut şi buna dispoziţie, deoarece când pierzi un set de la 5-2 iţi pierzi un pic de încredere. Am incercat tot ce am putut", a adăugat Halep, care a precizat că următorul turneu la care va participa va fi cel din China.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, a fost eliminată, vineri, în turul trei la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, fiind învinsă, cu scorul de 7-6 (6), 6-2, de croata Mirjana Lucici-Baroni, 32 de ani, locul 121 WTA, sportivă venită din calificări.

La ediţia trecută a US Open, Halep a atins faza optimilor de finală, cea mai bună performanţă din carieră la Flushing Meadows, fiind eliminată de italianca Flavia Pennetta, cu scorul de 6-2, 7-6 (3).

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net