16 turnee WTA în 2019, 16 câștigătoare diferite

Ultima actualizare:

    Petra Kvitova e lider în ierarhia întocmită după rezultatele din 2019EPA
Petra Kvitova e lider în ierarhia întocmită după rezultatele din 2019EPA

Nicio jucătoare din circuitul mondial n-a izbutit să câștige mai mult de un titlu în 2019

Situație inedită în tenis, la feminin. Cele 16 turnee WTA disputate de la începutul acestui an au avut tot atâtea campioane. Pe lista jucătoarelor care și-au trecut un titlu în 2019 le găsim pe Arina Sabalenka (Shenzhen), Karolina Pliskova (Brisbane), Julia Gorges (Auckland), Petra Kvitova (Sydney), Sofia Kenin (Hobart), Naomi Osaka (Melbourne), Kiki Bertens (St. Petersburg), Daiana Iastremska (Hua Hin, Thailanda), Elise Mertens (Doha), Belinda Bencic (Dubai), Alison Van Uytvanck (Budapesta), Wang Yafan (Acapulco), Bianca Andreescu (Indian Wells), Ashleigh Barty (Miami), Madison Keys (Charleston) și Garbine Muguruza (Monterrey). Iar dacă ne referim la țările pe care le reprezintă acestea observăm că doar Cehia, SUA și Belgia au câte două reprezentante. 

Simona Halep a jucat o finală

De altfel, dintre câștigătoarele de turnee WTA în 2019 sunt numai cinci care au mai disputat și alte finale: Kvitova (Melbourne și Dubai), Pliskova (Miami), Kenin (Acapulco), Barty (Sydney) și Andreescu (Auckland). O situație reflectată, de altfel, și de clasamentul pentru Turneul Campioanelor 2019. Acolo unde primele locuri sunt ocupate de Kvitova (2.735 puncte), Osaka (2.371p), Pliskova (2.305p) și Barty (1.855p). Fără vreun titlu și cu o singură finală în acest an, la Doha, Simona Halep se află pe poziția a 9-a în ierarhia ”Race for Shenzhen”, cu 1.246 puncte. 

Bianca Andreescu are un titlu și jumătate

Socotită a fi revelația circuitul WTA anul acesta, Bianca Andreescu (18 ani) a triumfat la Indian Wells și a mai disputat finala de la Auckland. În plus, canadianca de origine română a câștigat și la Newport, un turneu WTA 125 (challenger). Din acest motiv, Bianca ocupă locul 6 în clasamentul pentru Turneul Campioanelor 2019.  

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net