25 de turnee de tenis au fost anulate în ATP sau WTA de la izbucnirea pandemiei de coronavirus

Ultima actualizare:

    Simona Halep a cucerit două titluri la Madrid, în 2016 și în 2017Foto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep a cucerit două titluri la Madrid, în 2016 și în 2017Foto: Guliver/ GettyImages

Cu zeci de turnee săptămânale programate la toate nivelurile în această perioadă, tenisul este printre cele mai afectate sporturi din cauza pandemiei de coronavirus. Pauza forțată începută la 10 martie se extinde cel puțin până la 7 iunie!

În ultimii 6 ani, de la apariția în constelația campioanelor a Simonei Halep, sezonul de zgură era așteptat cu sufletul la gură de milioanele de fani români din țară sau de peste hotare. De fiecare dată, constănțeanca reușea să ne aducă bucurie pe suprafața cărămizie, fie că o făcea la turneul organizat de Ion Țiriac, Madrid, fie că o făcea la Roma sau, desigur, la Roland Garros. Ei bine, anul acesta, din cauza acestei pandemii care a lovit mapamondul, sezonul de zgură, cu toate bornele lui pe care le știau pe dinafară și copiii, a devenit doar o amintire. Într-un comunicat comun, ATP, WTA și ITF au anunțat suspendarea tuturor turneelor de tenis până la data de 7 iunie. Adică până la startul sezonului de iarbă. De asemenea, WTA și ATP au anunţat şi îngheţarea clasamentelor, pentru că deja totul era dat peste cap dacă doar se scădeau puncte, dar nu se mai adăuga nimic.

Concret, în WTA nu se vor mai disputa turneele de la Madrid, Roma, Strasbourg și Rabat, iar în ATP cele de la Madrid, Roma, Munchen (ATP), Estoril (ATP), Geneva (ATP) și Lyon (ATP). Această listă este doar o completare a celei inițiale, care a început la Indian Wells, pe 9 martie, și care a ajuns la 12 turnee WTA și 13 competiții ATP anulate din cauza coronavirusului.

Singurul Grand Slam programat în această perioadă (24 mai – 7 iunie), cel de la Roland-Garros, a fost deja amânat pentru perioada 20 septembrie - 4 octombrie, mutarea stârnind numeroase critici în lumea tenisului, mai ales că în acel interval erau programate alte 8 turnee masculine sau feminine, dar și Laver Cup, cel mai important eveniment demonstrativ din tenis. De altfel, în comunicatul dat de cele trei organisme internaționale, decizia organizatorilor de la Paris, care au mutat turneul fără se se consulte cu nimeni, e criticată indirect: ”Acum nu e momentul de a acţiona unilateral, ci la unison. Toate deciziile legate de impactul pandemiei de coronavirus cer o consultare a tuturor actorilor jocului, o părere împărtăşită de ATP, WTA, ITF, AELTC (organizatorul turneului de la Wimbledon), Tennis Australia (organizatorul turneului Australian Open) şi USTA (care organizează US Open)”, se mai arată în comunicat.

Indian Wells

Miami

Charleston

Bogota

Gudalajara

Stuttgart

Istanbul

Praga

Madrid

Roma

Strasbourg

Rabat

Turneele ATP anulate de coronavirus

Indian Wells

Miami

Houston

Marrakech

Monte-Carlo

Barcelona

Budapesta

Madrid

Roma

Munchen

Estoril

Geneva

Lyon

image
image
image
image
image
image
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
image
actualitate.net
image
actualitate.net