3 indicii că Simona Halep nu va juca la Turneul Campioanelor

Ultima actualizare:

    Simona Halep a aflat ca sufera de hernie de disc si s-ar putea sa nu mai joace pana la finalul acestui sezonFOTO: EPA
Simona Halep a aflat ca sufera de hernie de disc si s-ar putea sa nu mai joace pana la finalul acestui sezonFOTO: EPA

Simona Halep, liderul clasamentului WTA, a plecat marți la Singapore, acolo unde ar trebui să joace, de duminică, la Turneul Campioanelor. Însă există mai multe indicii că ea va anunța azi sau cel târziu mâine că nu va putea juca. Click! vi le prezintă pe cele mai importante.

A plecat la Singapore fără sparring-partner. Simona a plecat marți seară spre locul de disputare al Turneului Campioanelor fără William Birău, sparring-partner-ul din ultima perioadă. Ea a fost însoțită doar de preparatorul fizic, Teo Cercel, și de fizioterapeutul Andrei Cristofor, adică de cei de care are nevoie pentru a face exercițiile pentru spate. Cel care ar fi putut să o ajute pe teren a fost trimis la București...

Declarațiile de la Moscova și sfaturile lui Țiriac. În ultimele zile, Simona Halep a făcut mai multe declarații care, puse cap la cap, ne arată că nu va juca la Singapore. La plecarea spre Moscova, joi, a spus că principalul obiectiv pentru 2018 e să termine lider mondial, lucru confirmat luni de WTA. La Moscova, a spus că dacă nu joacă în Rusia e aproape sigur că nu o va face nici la Singapore, căci e timpul prea scurt. Ea s-a retras de la Moscova... Nu în ultimul rând, au fost declarațiile lui Ion Țiriac, sfătuitorul său din umbră. Acesta a declarat la TVR că nu e indicat să mai joace, pentru că nu mai are pentru ce și doar își riscă sănătatea.

Jucătoarele care se luptau pentru locul 8 au pierdut surprinzător miercuri, dar nu au fost supărate. La Moscova urma să se stabilească ultima calificată la Turneul Campioanelor. Lupta se dădea între ocupanta locului 8, ultimul calificant, Karolina Pliskova, și cea aflată la 130 de puncte în spatele ei, Kiki Bertens. Ei bine, Pliskova a pierdut ieri cu 6-1, 6-2 (!) în fața Verei Zvonreva, în vreme ce Bertens, care a jucat după ea și care ar fi trebuit să câștige două meciuri pentru a ajunge pe locul 8, calificant, a pierdut și ea cu Sasnovich (6-3, 4-6, 6-3). Numai că, în condițiile retragerii Simonei, locul 9 devine și el calificant, deci și olandeza poate lua drumul spre Singapore ca jucătoare, nu ca rezervă.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net