6 lucruri inedite despre poziţia de lider mondial

Ultima actualizare:

    Nemţoaica Angelique  Kerber va mai fi  lider mondial  doar până luniFoto: EPA
Nemţoaica Angelique Kerber va mai fi lider mondial doar până luniFoto: EPA

Din 1975, adică de la introducerea clasamentului mondial WTA, toate jucătoarele şi-au dorit să urce măcar pentru o săptămână pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Totuşi, în cei 42 de ani de existenţă, doar 22 de jucătoare au reuşit până acum acest lucru. De luni, o a 23-a li se va alătura: Karolina Pliskova. Click! vă prezintă 6 lucruri mai puţin cunoscute despre jucătoarele care au fost lideri mondiali.

1. Chris Evert, primul lider mondial

La introducerea clasamentului mondial, prima jucătoare care a ocupat locul 1 a fost Chris Evert, din SUA. Aceasta a fost încoronată pe 3 noiembrie 1975 şi a stat, de-a lungul carierei, timp de 260 de săptămâni pe prima poziţie. 

2. Steffi Graf deţine recordul

Cele mai multe săptămâni în fruntea clasamentului mondial le are germanca Steffi Graf. Aceasta a petrecut pe primul loc 377 de săptămâni, devansându-le pe Martina Navratilova (332) şi pe Serena Williams (319).

3. Americancele au dominat locul 1

Ţara cu cele mai multe jucătoare lider mondial a fost SUA. 8 tenismene de peste Ocean au ocupat locul 1: Chris Evert, Martina Navratilova, Tracy Austin, Monica Seles, Lindsay Davenport, Jennifer Capriati, Venus Williams şi Serena Williams.

4. 3 jucătoare nu au cucerit titlul de Grand Slam

Trei jucătoare dintre cele care au ocupat poziţia de lider mondial nu au cucerit şi un titlu de Grand Slam. Este vorba de Jelena Jankovic, Dinara Safina şi Caroline Wozniacki. 

5. O australiancă deţine recordul negativ

O jucătoare din Australia, Evonne Goolagong Cawley, deţine recordul pentru cele mai puţine săptămâni petrecute pe primul loc în lume. Aceasta a stat doar două săptămâni în postura de lider mondial, profitând de o sincopă a lui Chris Evert. De altfel, Goolagong este singura jucătoare din ţara ei care a fost numărul 1 în lume. 

6. Serena Williams, liderul însărcinat

Americanca Serena Wlliams, cea care a dominat tenisul mondial al ultimilor ani, a stabilit un record inedit în acest an: a devenit prima jucătoare gravidă care a ocupat poziţia de lider mondial. De săptămâna viitoare, Serena va ieşi dintre primele 10 jucătoare ale lumii, ea retrăgându-se temporar din activitate. Williams va naşte în luna septembrie şi a promis că va reveni la Australian Open 2018.

Jucătoare    Număr de săptămâni în top

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net