Alexandra Dulgheru si Mihaela Buzărnescu, victorii la Roland Garros 2018

Ultima actualizare:

    Alexandra Dulgheru
Alexandra Dulgheru

A fost o zi foarte bună pentru jucătoarele din România de pe tabloul principal al turneului de la Roland Garos. Alexandra Dulgheru şi Mihaela Buzărnescu au trecut în turul secund, pentru ambele fiind vorba de victorii care contează foarte mult în carieră.

Alexandra Dulgheru a avut de jucat setul decisiv al meciului cu Christina McHale. S-a impus românca, după un set de o oră şi două minute, cu scorul general de 5-7, 7-6, 6-3. Per total, partida a durat trei ore şi 14 minute şi a fosta a patra consecutivă de trei seturi şi peste trei ore jucată şi câştigată de românca intrată în cursă încă din calificări. Pentru Alexandra, aceasta a fost prima victorie pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam din ultimii doi ani. Ultima dată se calificase în turul secund al unei asemenea competiţii la Australian Open 2016. Următoarea adversară a Alexandrei va fi a 25-a favorită, estonianca Anett Kontaveit. Meciul va avea loc miercuri, chiar de ziua de naştere a Alexandrei, care va împlini 29 de ani.

Mihaela Buzărnescu a obţinut o victorie istorică pentru ea, fiind prima pe tabloul principal al unui Grand Slam. Jucătoarea de 30 de ani a învins-o cu 6-3, 6-3, după o oră şi 26 de minute, pe americanca Vania King. În turul secund ea va juca împotriva suedezei Rebecca Peterson, în faţa căreia românca a câştigat ambele meciuri disputate în trecut.

Din păcate, ziua de ieri nu a fost la fel de bună pentru Marius Copil. Acesta a condus cu 2-0 la seturi, dar a fost învins de italianul Marco Cecchinato. Acesta s-a impus cu 2-6, 6-7, 7-5, 6-2, 10-8, după trei ore şi 41 de minute.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net