Pentru Ana Bogdan, primele luni ale anului 2019 au fost un adevărat coșmar. Indiferent cât de bine juca, ea nu putea să învingă pe cineva în turneele WTA. Românca a spart gheața abia marți seară, la Bogota.


În primul tur al turneului WTA de la Bogota, Ana Bogdan a învins-o cu scorul de 6-2, 6-7, 6-2, pe sportiva franceză Chloe Paquet, venită din calificări. Următoarea ei adversară din Columbia va fi a șaptea favorită a turneului, spaniola Sara Sorribes Tormo. Meciul a avut loc aseară, după închiderea ediției.

Chiar dacă obținută în trei seturi, victoria din primul tur este una foarte importantă pentru moralul jucătoarei noastre, care nu reușise să învingă pe nimeni în ultimele 5 luni! Până la partida de la Bogota, ea câștigase ultimul meci la 8 noiembrie 2018, în optimile de finală ale challenger-ului de la Limoges, acolo unde o învinsese cu scorul de 6-2, 7-6 pe americanca Jamie Loeb.

Ana Bogdan a căzutpe locul 146 în lume

De atunci, a urmat o serie de opt înfrângeri consecutive, care au dus la ieșirea jucătoarei de 26 de ani din Top 100 WTA și din echipa de Fed Cup a României care va juca în semifinala din Franța, în zilele de 20 și 21 aprilie. Ea a început anul pe locul 71 mondial, după ce în 11 iunie 2018 era pe 59, cel mai bun loc din carieră, iar acum a ajuns pe 146 în clasamentul live! Cu o victorie în optimile de finală ea va reveni între cele mai bune 140 de jucătoare ale lumii. Dacă va reuși să cucerească titlul, atunci va reintra în Top 100 WTA.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: