Invitat să participe la ediția din acest an a Australian Open (8-21 februarie), Andy Murray (33 de ani) nu poate face deplasarea la Melbourne, unde ar urma să intre în izolare. Jucătorul scoţianul a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, iar acum așteaptă decizia organizatorilor primului turneu de grand slam din acest an.


Potrivit dailymail.co.uk citat de news.ro, Murray a efectuat testul în urmă cu câteva zile şi a prezentat simptome uşoare ale bolii. Acesta s-a plasat în izolare şi aşteaptă decizia organizatorilor Australian Open cu privire la participarea lui la turneu. În condițiile pandemiei de Sars-Cov-2, Federația Australiană de Tenis a impus tuturor jucătorilor obligativitatea de a ajunge la Melbourne (primii 3 la Adelaide) până la 17 ianuarie şi apoi intrarea într-o carantină de 14 zile. 
Murray nu e singurul jucător de tenis care a fost depistat pozitiv înaintea plecării în Australia. Într-o postură asemănătoare s-a aflat Tennys Sandgren (50 ATP), doar că acesta a avut COVID-19 în noiembrie trecut... La intervenţia directorului Australian Open, Craig Tiley, americanul a primit acceptul să se urce în avionul de Melbourne. 
Fost lider mondial şi de cinci ori finalist la Melbourne, Murray se află acum pe locul 123 ATP. Scoțianul a primit un wild card pentru primul turneu de mare șlem al anului. Pentru a limita riscurile unei posibile infectări cu noul coronavirus, acesta s-a retras de Delray Beach, unul dintre primele turnee din 2021.
Andy Murray a fost de 13 ori pe tabloul principal de simplu de la Australian Open. El a disputat finalele din 2010, 2012, 2013, 2015 și 2016, iar în 2012 a atins semifinalele. 

 
 
Loading...