Aryna Sabalenka are o vară de vis: a ajuns în optimi la US Open

Ultima actualizare:

    Aryna Sabalenka, la US Open 2018FOTO: EPA
Aryna Sabalenka, la US Open 2018FOTO: EPA

Continuă vara senzațională a belarusei Aryna Sabalenka. Învinsă greu de Simona Halep în semifinale la Cincinnati, acum două săptămâni, scor 6-3, 6-4, ea nu a mai pierdut de atunci nici o partidă. În acest interval a cucerit titlul la New Haven și a ajuns în optimile de finală la US Open.

Ultima victimă a fost, sâmbătă seară, cehoaica Petra Kvitova, de care a trecut cu 7-5, 6-1. ”Sunt în șoc un pic, dar atât de fericită”, avea să spună, la final, jucătoarea în vârstă de 20 de ani. ”Îmi place cu adevărat să joc pe arene mari și să simt suportul publicului. Nu am avut așteptări pentru acest meci, doar m-am concentrat pe fiecare punct”, a declarat, după victoria cu Kvitova, belarusa.

Pentru ea este chiar un moment magic, indiferent de rezultatul meciului din optimi, contra japonezei Naomi Osaka.  A ajuns la 8 victorii consecutive, o premieră pentru Aryna. În plus, în ultimele patru săptămâni a învins nu mai puțin de cinci jucătoare din Top 10 WTA:

Caroline Wozniacki, Caroline Garcia, Karolina Pliskova, Julia Goerges și Petra Kvitova. În această perioadă a pierdut de doar două ori, o dată în fața Simonei Halep. Cu victoria de sâmbătă, belarusa va intra sigur în Top 20 la terminarea turneului de Grand Slam, un lucru cu atât mai remarcabil cu cât anul trecut pe vremea asta era pe locul 111 în lume. Întrebată care crede că este îmbunătățirea apărută în jocul ei în ultimele 12 luni, Sabalenka a fost sinceră: ”Nu știu, dar cred că pun mai multe mingi în teren față de anul trecut, și asta este de ajuns”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net