Begu, după calificarea în turul 3 la Roland-Garros:”Am jucat bine tactic!”

Ultima actualizare:

    Irina Begu joacă la Moscovafoto: AP
Irina Begu joacă la Moscovafoto: AP

Irina Begu va evolua în premieră în turul trei la Roland-Garrros, după ce a bătut-o pe americanca Coco Vandeweghe, la capătul unui meci maraton. Românca va juca meciul următor cu germana Annika Beck, locul 39 WTA, care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, de ucraineana Katerina Bondarenko, locul 65 WTA.

Meciul dintre Irina-Camelia Begu, locul 28 WTA, şi americanca Coco Vandeweghe, locul 43 WTA, încheiat cu scorul de 6-7 (4), 7-6 (4), 10-8 pentru româncă, după trei ore şi 38 de minute de joc, este al patrulea cel mai lung ca durată din istoria turneului de la Roland Garros la simplu feminin, în era open.

Irina a explicat pentru site-ul treizecizero.ro cum a trăit și gândit momentele importante ale partidei cu Coco Vandeweghe.

”Tactica era ca eu să fiu cea care conduce jocul, să nu pierd linia și să o mișc cât mai mult. Știam că partea de rever este un pic mai slabă față de partea dreaptă, că servește bine. Ideea principală era ca eu să pun cât mai multe retururi în teren, cam asta a fost așa, în mare. La meci a fost însă altceva”.

Begu a povestit mai departe:” Am pierdut terenul, am lăsat-o pe ea să conducă și atunci am pierdut un pic jocul din mână. A jucat lung, foarte apăsat. Îmi doream să fac mai mult, dar simțeam cum, la fiecare minge, mă dădea și mai mult în spate. Am pierdut linia, și asta a fost cea mai mare greșeală. Probabil că dacă aș fi stat mai aproape și aș fi contrat mai mult, poate jocul ar fi fost altfel, însă încerc să iau lucrurile pozitive, faptul că am muncit pentru fiecare punct, indiferent de scor, indiferent că la un moment dat simțeam că nu mai am nici o soluție. Am muncit și am reușit să mă agăț de meci. Începând cu 5-4 pentru ea în decisiv, când am revenit și am făcut 5-5, eu am jucat foarte bine tactic, am început să conduc și eram pozitivă, încercam să fiu la fiecare punct acolo, să-i pun cât mai multe mingi înapoi, s-o fac sa greșească, și la 7-6  am jucat foarte bine game-ul acela”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net