Vești proaste de la Tianjin, unde Irina Begu nu a reușit să furnizeze surpriza, fiind învins în primul tur de rusoaica Maria Sharapova.


M,aria Saharaova a ieșit săptămâna trecută din concursul de la Beijing, după ce a dat piept cu Simoan Halep,devenită lider mondial.

La competiția de la Tianjin, sorții i-au scos în cale rusoaicei tot o româncă, Irina Begu, însă, din păcate pentru noi, rezultatul nu a mai fost unul bun pentru ”tricoloră”. Sharapova, beneficiară a unui wild card, s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2, într-o oră şi 22 de minute. Meciul ar fi trebuit să se dispute marţi, dar a fost amânat din cauza ploii.

Acesta este al treilea eşec al Irinei Begu în tot atâtea confruntări cu Maria Şarapova, după ce a fost 6-0, 6-3 pentru rusoaică în turul I al turneului de la Madrid, în 2012, şi 6-4, 6-3 în turul al treilea al turneului de la Wimbledon, din 2015.

Maria Şarapova a pătruns zilele trecute pentru prima dată în Top 100 WTA, după ce şi-a reluat activitatea în urma expirării suspendării pentru dopaj. Învinsă săptămâna trecută de Simona Halep, în optimi la Beijing, rusoaica a urcat 18 poziţii în clasament, până pe locul 86.

Begu nu trebuia să joace cu Şarapova, ci cu Arina Sabalenka din Belarus, locul 102 WTA. Însă jucătoarea franceză Carline Garcia, câştigătoare la China Open, în finala disputată cu Simona Halep, s-a retras de la turneul de la Tianjin, din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă, ceea ce a făcut-o pe Irina Begu cap de serie numărul 9. Românca a preluat locul pe tablou de simplu al Carolinei Garcia, care era favorita principală a turneului şi adversara Mariei Sharapova.

Participarea în primul tur la Tianjin este recompensată cu 3.026 de dolari şi un punct WTA.

loading...
Loading...
Citeste tot despre: