Bianca Andreescu, peste toate româncele din Top 100 WTA

Ultima actualizare:

    Bianca Andreescu și bucuria victorieiFoto: Guliver/ GettyImages
Bianca Andreescu și bucuria victorieiFoto: Guliver/ GettyImages

Bianca Andreescu a avut un început de an fantastic, iar vârful performanțelor ei a fost atins la Indian Wells, unde duminică seară a jucat finala. Indiferent de rezultat, ea a devenit jucătoarea numărul 1 cu origini românești din circuitul profesionist în 2019, având rezultate mai bune și strângând mai multe puncte și mai mulți bani decât toate cele trei românce din Top 100 adunat!

Prin calificarea în finala de la Indian Wells, Bianca Andreescu și-a asigurat 650 de puncte WTA, cu care va ajunge la un total de 1.287 de puncte obținute în 2019. În același interval, cele trei jucătoare românce care vor face parte din Top 100 WTA începând de azi au adunat, în total, doar 1.143 de puncte. Liderul româncelor este Simona Halep, cu 856 puncte. E urmată de Irina Begu, cu 232 puncte și de Mihaela Buzărnescu, cu doar 55 de puncte.

Și la nivelul banilor, un indicator extrem de obiectiv atunci când vorbim de performanțe în tenis, Bianca Andreescu a câștigat mai mult decât toate cele trei românce din Top 100 la un loc. Astfel, cu cei 686.000 de dolari asigurați prin calificarea în finala de la Indian Wells, jucătoarea de doar 18 ani și 7 luni a ajuns la un total de 821.021 de dolari obținuți în 2019. Cu 66.551 de dolari mai mult decât banii câștigați de trioul Halep-Buzărnescu-Begu. Așa cum era de așteptat, liderul româncelor e Simona, cu 483.078 de dolari. E urmată de Irina Begu, cu 139.126 de dolari și de Mihaela Buzărnescu, cu 132.266 de dolari.

Finala de la Indian Wells dintre Bianca Andreescu și Angelique Kerber are loc duminică seara.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net