Bianca Andreescu, primită ca o eroină în orașul natal

Ultima actualizare:

    Bianca Andreescu a fluturat steagul Canadei la întâlnirea cu faniiFOTO: Profimedia
Bianca Andreescu a fluturat steagul Canadei la întâlnirea cu faniiFOTO: Profimedia

Bianca Andreescu a avut parte de o primire demnă de o campioană în orașul ei natal, Mississauga.

Bianca Andreescu a fost personajul principal al unei ceremonii pe o scenă construită în piața central a orașului Mississauga, în care ea s-a născut acum 19 ani. Totul s-a desfășurat în fața a mii de fani, care au fluturat steaguri ale Canadei, dar şi ale României, precum și a premierului Justin Trudeau, a unor miniştri, autorităţi locale şi reprezentanţi ai federaţiei de tenis.

În timpul ceremoniei, care a fost încărcată de bună dispoziție și în care premierul canadian se purta la fel de firesc ca un fan, primarul suburbiei oraşului Toronto, Bonnie Crombie, i-a înmânat Biancăi cheia oraşului, cea mai înaltă formă de recunoştinţă pentru un cetăţean, şi a dezvelit indicatorul stradal cu numele sportivei, Andreescu Way. Acesta va fi pus în viitor pe o stradă nouă din Mississauga, care va purta numele campioanei de la US Open.

Prim-ministrul Trudeau: ”Nicu și Maria, vă mulțumesc că ați crescut această extraordinară fiică”

La rândul său, Trudeau le-a mulţumit părinţilor Biancăi, Nicu şi Maria, aflaţi în public, pentru că au ales să se stabilească în Canada. ”Bianca este o inspiraţie pentru toţi canadienii tineri şi bătrâni. Dar ca să fiu sincer, ea este o inspiraţie pentru toţi tinerii canadieni deoarece a arătat că tinerii pot face orice. Este o dovadă că tinerii nu sunt liderii de mâine, ci lideii de azi, ca Bianca. Dar aşa cum o sărbătorim pe această incredibilă tânără, această incredibilă performanţă, pe această incredibilă jucătoare de tenis, mai avem câteva persoane cărora trebuie să le mulţumim. Lui Nicu şi Mariei, şi lui Coco, câinele familiei. Nicu, Maria vă mulţumesc că aţi crescut această extraordinară fiică, o campioană incredibilă şi de asemenea vă mulţumesc pentru că în urmă cu mai mulţi ani aţi ales Canada pentru a începe şi a vă lansa familia voastră, deoarece în această ţară totul este posibil, iar voi şi alţii din Mississauga aţi demonstrat asta”, a spus Trudeau în discursul său.

Bianca Andreescu: ”Sunt o canadiancă mândră”

La rândul său, primarul oraşului Toronto, John Tory, a declarat ziua de 16 septembrie drept Ziua Biancăi Andreescu în metropola canadiană, pentru ”probabil cel mai mare succes într-o probă individuală din istoria Canadei”. De asemenea, el a și glumit cu jucătoarea de origine română: ”Dacă vrei să mergi gratis cu metroul poţi să o faci, dar nimeni altcineva nu poate”, a precizat el.

”Sunt o canadiancă mândră şi sunt mândră să reprezint această ţară peste tot în lume şi foarte modestă să sărbătoresc acest moment cu voi. Dacă eu am putut, dacă Serena a putut, dacă Roger a putut, dacă Raptors au putut să o facă, atunci şi voi puteţi”, le-a transmis Bianca Andreescu celor prezenţi.

Canadianca a cucerit primul titlu de Grand Slam din istoria țării sale, impunându-se în finala de la US Open, scor 6-3, 7-5, în fața Serenei Williams.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net