Câștigătoare la US Open, toamna trecută, jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (locul 5 WTA) nu va participa la turneul de la Auckland din cauza unei accidentări la genunchi.


Bianca Andreescu s-a accidentat la genunchi la finalul lunii octombrie, în meciul cu sportiva cehă Karolina Pliskova, din etapa a II-a a Grupei Violet de la Turneul Campioanelor. Ea s-a retras înaintea ultimei etape a grupei şi a fost înlocuită de americanca Sofia Kenin.
În acest an, turneul de la Auckland a fost locul unde a început ascensiunea extraordinară a Biancăi Andreescu. La ediţia din acest an, Andreescu, care ocupa atunci locul 152 WTA, a jucat în calificări şi a ajuns până în finală, pe care a pierdut-o (6-2, 5-7, 1-6) în faţa jucătoarei germane Julia Goerges. Victorioasă la US Open, ea a mai cucerit în acest an trofeele la Indian Wells şi Toronto.
Dacă ar fi participat în 2020 la competiţia din Noua Zeelandă, Andreescu ar fi fost principala favorită. "Organizatorii au fost anunţaţi că Bianca Andreescu a fost nevoită ă se retragă de la următorul eveniment din cauza problemelor pe care le are la genunchi. Suntem dezamăgiţi să nu o putem primi pe Bianca din nou şi îi urăm toate cele bune şi o recuperare rapidă", se arată într-un comunicat al organizatorilor.
Turneul de la Auckland (Noua Zeelandă) este programat între 6 şi 12 ianuarie 2020 şi face parte din seria competiţiilor de pregătire pentru primul grand slam al anului, Australian Open (20 ianuarie 2020 - 2 februarie).

 
 
Loading...