Grație calificării în finala turneului de la Toronto, Bianca Andreescu a făcut un salt important în clasamentul mondial


La 19 ani, jucătoarea canadiană de origine română a avut un an, 2019, perfect, disputând o finală la Auckland și câștigând la Indian Wells.   
Spectatorii prezenți sâmbătă, în tribunele arenei de tenis de la Toronto, au fost în extaz. Pentru prima dată în ultimii 50 de ani, Canada a avut o reprezentantă în finala Rogers Cup. Mai precis din 1969, când Faye Urban a învins-o cu 6-2, 6-0 pe compatrioata sa Vicky Berner. 
Pentru a atinge finala, Bianca Andreescu a înregistrat o serie incredibilă, eliminând și două jucătoare de Top 10 mondial: 4-6, 6-1, 6-4 cu Bouchard, 5-7, 6-2, 7-5 cu Kasatkina, 6-1, 6-7/7, 6-4 cu Bertens, 6-0, 2-6, 6-4 cu Karolina Pliskova și 6-4, 7-6/5 cu Kenin. După ultima victorie, ea a declarat: "Sunt atât de fericită! Este incredibil! Sunt în finală la Rogers Cup. Sunt ok din punct de vedere fizic și mental. Am fost foarte emoționată. Îmi vine să plâng. Este mai important decat titlul de la Indian Wells. Nu aveam nicio așteptare înaintea acestui turneu", a declarat cea care s-a confruntat cu probleme de sănătate la turneul de la Roland Garros, în mai, ratând participarea la Wimbledon și revenind în circuit abia acum.
Grație ultimelor rezultate, Bianca a pătruns pentru prima dată între primele 20 de jucătoare ale lumii. 

Bianca Andreescu o va înfrunta pe Serena Williams în finală

Programată în această seară, la ora 20.30 (Digi Sport 2), finala Rogers Cup le aduce față-n-față pe Bianca Andreescu și Serena Williams, care a trecut în semifinale (1-6, 6-3, 6-3) de jucătoarea cehă Marie Bouzkova. Va fi prima confruntare între cele două jucătoare, iar înaintea ei fostul lider mondial a declarat că o admiră pe canadiancă. ”Sper să fie cineva pe arenă care să mă încurajeze și pe mine”, a glumit Serena înainte de finală. 

Loading...