Capăt de drum pentru Sorana. Românca s-a oprit în „optimile” turneului de la Roland Garros

Ultima actualizare:

    Sorana Cîrstea se află pe un loc care îi permite participarea la JOFoto: Guliver / GettyImages
Sorana Cîrstea se află pe un loc care îi permite participarea la JOFoto: Guliver / GettyImages

Sorana Cîrstea a pierdut (6-7/4, 1-6) meciul cu Tamara Zidansek (85 WTA). Românca a irosit o minge de set, fiind depășită apoi în tie-break. În actul doi, Sorana a început bine, însă a clacat din nou.

Jucătoare de moral, Cîrstea n-a izbutit să continue seria de rezultate pozitive înregistrate anul acesta pe zgura pariziană. Și să repete performanța din 2009, când a ajuns în sferturile de finală. Românca a început bine meciul cu Tamara Zidansek, jucătoare aflată pe locul 85 mondial. Sorana a servit bine și la 6-5 a avut o minge de set. Din nefericire, n-a profitat de această șansă, iar rivala ei a trimis setul în tie-break. Acea minge ratată a influențat jocul româncei, care a comis mai multe erori ce au permis slovene să se detașeze decisiv (4-7).  În setul secund, chiar în primul ghem, Sorana a avut trei mingi de break, însă le-a irosit pe toate trei! Una după alta... Aici pare a se fi decis învingătoarea. Fiindcă românca n-a mai jucat nimic, cedând cu un 1-6 în total dezacord cu evoluțiile ei din ultima săptămână. Pentru participarea în optimi, Sorana Cîrstea va încasa 170.000 de euro şi va acumula 240 de puncte  cu care va urca până pe locul 45 al clasamentului mondial. Tamara Zidansek, în schimb, reușește prima calificare în sferturile de finală ale unui turneu de grand slam atât pentru ea, cât și pentru Slovenia.  

Horia Tecău, în „sferturi” la Paris

Alături de Kevin Krawietz (Germania), Horia Tecău s-a calificat în ”sferturile” probei de dublu de la Roland Garros. Cei doi au trecut (6-3, 3-6, 6-3) de Jamie Mur-ray (Marea Britanie) și Bruno Soares (Brazilia), capi de serie numărul 7, după 97 de minute de joc. În „sfer-turi”, ei îi vor înfrunta pe Juan-Sebastian Cabal și Ro-bert Farah, favoriții numărul 2. Premiul pentru califi-carea în optimi este de 49.853 dolari.

Irina Begu continuă la dublu

Eliminată la simplu de Serena Williams, Irina Begu avansează pe tabloul de  dublu. Alături de Nadia Podoroska (Argentina), bucureșteanca s-a calificat, ieri, în sferturile de finală. Cele două s-au impus cu 6-3, 6-1 în fața franțuzoaicelor Clara Burel și Chloe Paquet, într-o oră şi 14 minute. În runda următoare, ele le vor întâlni pe învingătoarele din disputa Sharon Fickman (Canada) / Giuliana Olmos (Mexic), cap de serie numărul 9 - Petra Martic (Croaţia) / Shelby Rogers (SUA).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net