Câți bani a câștigat Simona Halep la turneul WTA de la Madrid

Ultima actualizare:

    Olandeza Kiki Bertnes a învins-o pe Simona în două seturiFoto: EPA
Olandeza Kiki Bertnes a învins-o pe Simona în două seturiFoto: EPA

Simona Halep a pierdut finala, dar nu a plecat cu mâna goală din Spania. Ea a câștigat la Madrid o sumă impresionantă de bani, chiar dacă nu a dus acasă și trofeul.

Finala pierdută cu scorul de 6-4, 6-4 în fața olandezei Kiki Bertens o menține pe Simona Halep pe locul secund în clasamentul mondial WTA, dar i-a oferit româncei și un motiv de satisfacție. Românca a câștigat, prin prezența în finala de la Madrid, peste 600.000 de dolari, trecând de un milion încasați în 2019 din participarea la turneele din circuitul profesionist feminin.

Prin prezența în finala turneului de la Madrid, Simona Halep a câștigat un cec de 682.004 dolari, cea mai mare obținută în acest an în circuitul profesionist. Cu acești bani, fostul lider mondial a ajuns la 1.513.281 de dolari câștigați în sezonul 2019, sumă cu care a urcat pe locul 7 în clasamentul câștigurilor din tenisul feminine în acest an. Pe locul 6 în această ierarhie este, cu 1.580.236, canadianca Bianca Andreescu. Liderul clasamentului este japoneza Naomi Osaka. Asiatica a strâns până acum 3.483.350 dolari, sumă explicabilă având în vedere că este campioana de la Australian Open.

Câți bani a câștigat Simona Halep în carieră

De-a lungul întregii cariere, Simona Halep a câștigat suma totală de 29.658.860 dolari. Acești bani provin exclusiv din premii și reprezintă sumele brute încasate. Din acestea se scad impozitele apliacte conform legislației fiecărei țări în care au loc turneele, așa că, în conturi, Simona a primit cam jumătate din această cifră. În clasamentul general al tuturor câștigurilor din tenis, românca tocmai a urcat pe locul 6. Ea a depășit-o pe Victoria Azarenka (29.592.487 $). Următoarea țintă este ocupanta locului 5, Petra Kvitova, care are acum câștigați 29.846.027 $.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net