Campioană a turneului WTA de la Istanbul, Patricia Țig a obținut victoria carierei duminică seară sub privirile a două dintre cele mai importante persoane din viața ei: soțul și fiica sa. Din ceruri, s-a bucurat pentru victorie cel care a crezut în permanență în șansele ei: tatăl său.


Patricia nu va uita niciodată finala turneului din Turcia. Nu doar pentru că i-a adus primul titlu WTA din carieră, sau pentru dramatismul partidei – s-a impus în fața canadiencei Eugenie Bouchard cu scorul de 2-6, 6-1, 7-6, după ce a ratat 7 mingi de meci -, dar în special pentru că a fost primul mare succes obținut în fața fetiței ei. În vârstă de 26 de ani, Pati a născut-o pe Sofia în luna noiembrie a anului 2018. Acum, la aproape doi ani, micuța a putut să se bucure împreună cu mami și cu tati – antrenorul Patriciei, fostul mare jucător român, campion de juniori la Wimbledon, Răzvan Sabău – de trofeul impunător pe care l-a câștigat jucătoarea noastră, pe care, foarte probabil, l-a considerat o jucărie imensă. De altfel, așa cum s-a văzut la discursul din timpul festivității de premiere, Patricia a fost copleșită de emoții atunci când a vorbit despre familia ei: ”Vreau să le mulţumesc şi soţului meu şi fiicei mele, care sunt aici. Sper să nu mă emoţionez prea tare. Vă mulţumesc pentru toată susţinerea şi pentru că aţi fost mereu lângă mine indiferent de situaţie”, a spus ea.

razvan_sabau_fiica_sofia.jpg

Răzvan Sabău și fiica lui și a Patriciei Țig, Sofia
Răzvan Sabău și fiica lui și a Patriciei Țig, Sofia

La final, Răzvan și Sofia au coborât pe teren, acolo unde micuța s-a bucurat de mingea mare și verde care împodobea trofeul acordat de organizatorii turci. Iar de undeva, de sus, cu siguranță că antrenorul de volei Marius Țig, tatăl tenismenei, decedat fulgerător la doar 63 de ani la începutul acestei veri, s-a bucurat de reușita fiicei lui, pe care a susținut-o din toate puterile încă de când i s-a pus racheta în mână.

Grație succesului de la Istanbul, Patricia a urcat, de luni, 30 de poziții în clasamentul WTA, acolo unde ocupă acum locul 58 în lume, cel mai bun din carieră.

Loading...