Cincinalul Simona Halep, la final! Românca a explodat în urmă cu 5 ani

Ultima actualizare:

    Turneul de la Roma e unul special pentru Simona Halep
Turneul de la Roma e unul special pentru Simona Halep

Simona Halep participă în aceste zile la competiţia din capitala Italiei, loc unde a impresionat pentru prima dată în circuitul WTA. În urmă cu exact cinci ani, românca era învinsă în semifinale la Roma de Serena Williams.

La 26 de ani, Simona Halep e numărul unu în lume, având în palmares 16 titluri şi alte 13 finale. E un CV impresionant, clădit în ultimii cinci ani. La 18 mai 2013, „anonima” Halep făcea un turneu entuziasmant la Roma, anunţând practic explozia ce avea să urmeze. Plecată din calificări (era pe locul 64 WTA), constănţeanca a doborât pe parcurs adversare redutabile (Kuzneţova, Radwanska, Vinci şi Jankovic), oprindu-se în penultimul act în faţa celebrei Serena Williams. A fost o performanţă care i-a permis Simonei să intre între primele 50 de jucătoare ale lumii şi să pună prima cărămidă serioasă în ascensiunea către vârful ierarhiei.

Azi, Simona Halep a avut o zi de pauză la Roma, deşi trebuia să joace în optimi în compania americancei Madison Keys. Cu două ore înainte de startul partidei, Keys i-a anunţat însă pe organizatori că nu poate intra pe terenul de la „Foro Italico”, din cauza unor dureri la coaste. „Îmi pare rău că a trebuit să mă retrag. Am încercat să mă antrenez dimineaţa, dar durerea a persistat”, a explicat americanca. Astfel, Simona Halep s-a calificat în sferturi fără să transpire, iar vineri va juca pentru un loc în semifinale cu învingătoarea duelului Sloane Stephens (SUA) – Caroline Garcia (Franţa), meci programay diseară.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net