În circuitul WTA a început să se vorbească despre ”finala românească”

Ultima actualizare:

    Mihaela Buzărnescu a pătruns în clubul select al româncelor cu turnee WTA câștigate la simpluFoto: Guliver / GettyImages
Mihaela Buzărnescu a pătruns în clubul select al româncelor cu turnee WTA câștigate la simpluFoto: Guliver / GettyImages

În previziunile pentru Rogers Cup, revista americană ”Tennis Magazine” estimează că Halep și Buzărnescu ar putea juca cu trofeul pe masă.

Victoria pe care Mihaela a repurtat-o la San Jose, precum și pătrunderea ei în Top 20 n-au trecut neobservate. Mai cu seamă în presa nord-americană, care a subliniat că bucureșteanca a câștigat US Open la dublu junioare, în 2006, alături de Raluca Olaru. Așa se face că influenta publicație ”Tennis Magazine”, care apare la New York, din 1965, a făcut o analiză a turneului ce a debutat luni, la Montreal. Autorul, Steve Tignor, estimează că semifinalele și le vor disputa Simona Halep și Angelique Kerber, respectiv Julia Goerges și Mihaela Buzărnescu. Și că finala va fi una 100% românească. Cu victoria Simonei, care s-a mai impus la Montreal și în 2016. Este de amintit, totodată, că Halep și Buzărnescu s-au înfruntat o singură dată în circuit, în 2008, la Monteroni D'arabia. Disputa a avut loc pe zgură și s-a încheiat cu victoria clară a Simonei: 6-3, 6-0.

S-a mai întâmplat în 1975

În urmă cu ceva timp, încurajată de seria sa de victorii, Mihaela Buzărnescu mărturisea că își dorește să joace o finală cu Simona Halep. Și nu orice fel de finală, ci una de Mare Șlem. Ceea ce nu mai pare astăzi a fi ceva imposibil de atins.    Sigur este că o singură dată s-au înfruntat două românce într-o finală a unui turneu din circuitul tenisului mondial. S-a întâmplat în 18 august 1975, în SUA, la Sourth Orange, când Virginia Ruzici a cucerit primul ei titlu în circuit (Tennis Week Open) după ce a trecut (6-1, 6-1) de Mariana Simionescu. 

Niculescu și Cîrstea se luptă pentru turul 2

Pe jumătatea de tablou a Simonei Halep, cea din partea superioară, s-au mai aflat Monica Niculescu și Sorana Cîrstea, care se vor înfrunta în această seară, în primul tur, precum și Irina Begu, care o va întâlni pe australianca Ashleigh Barty (16 WTA). Mihaela, în schimb, a fost plasată în jumătatea inferioară a tabloului de simplu de la Montreal alături de Ana Bogdan, care o va avea ca adversară pe Arina Sabalenka (Belarus, locul 39 WTA). Buzărnescu va juca tot la noapte, cu chinezoaica Qiang Wang, locul 53 WTA, venită din calificări.

Înainte de a debuta la simplu, Simona Halep și Irina Begu au evoluat la dublu în primul tur de la Rogers Cup, turneu de categorie Premier 5. Româncele au irosit o minge de meci, pierzând cu 6-4, 6-7/1, 9-11 disputa cu Johanna Konta (Marea Britanie) / Shuai Zhang (China). Învinsele vor împărți cec-ul de 4.690 de dolari.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net