Coronavirusul a schimbat regulamentul în tenis. Când joacă româncele în Australia

Ultima actualizare:

    Simona Halep la serviciuFoto: Guliver/ GettyImages
Simona Halep la serviciuFoto: Guliver/ GettyImages

Coronavirusul a dat peste cap competițiile de tenis din Australia. Din cauza unui caz pozitiv depistat la un angajat al unuia din hotelurile care găzduiesc jucătorii, toate meciurile de joi au fost amânate pentru vineri. Numai că regulamentul a fost schimbat.

Conform anunțului organizatorilor, toate meciurile de vineri se vor disputa cu un regulament schimbat. Concret, pentru a nu lungi partidele la nesfârșit, setul decisiv se va disputa în format super-tiebreak, ca în probele de dublu, jucându-se până la 10. De această măsură vor fi afectate și cele trei românce care vor juca azi. Simona Halep va juca de la ora 7.00 cu rusoaica Ekaterina Aleksandrova, meciul urmând să fie televizat în direct la Digi Sport 1. Irina Begu, care din cauza schimbării de regulament nu va mai putea disputa al patrulea maraton consecutiv, va juca împotriva favoritei 2 a turneului Gippsland Trophy, japoneza Naomi Osaka. Meciul va începe în jurul orei 10.00 și va fi transmis pe Digi Sport 2.

Sorana Cîrstea este programată să joace în noaptea de joi spre vineri, de la ora 2.00, în optimile de finală ale Grampians Trophy, care a fost organizat pentru jucătoarele obligate să stea în carantină strictă 14 zile după aterizarea la Melbourne. Adversara ei a fost Belinda Bencic.

Tot azi ar trebui să aibă loc și tragerea la sorți a primului turneu de Grand Slam al anului, Australian Open. Acolo unde suntem reprezentați pe tabloul principal de șase românce: Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Ana Bogdan sau Mihaela Buzărnescu, aceasta din urmă fiind acceptată ca lucky-loser. Organizatorii au dat asigurări că turneul se va disputa în bune condiții, indiferent de rezultatul testărilor efectuate ieri celor 507 de jucători sau membri ai staff-ului care sunt cazați în același hotel cu angajatul depistat pozitiv zilele trecute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net