Cristian Tudor Popescu: „Îi va fi foarte greu Simonei să găsească un înlocuitor pentru Darren Cahill”

Ultima actualizare:

    Simona Halep și Darren Cahill au întrerupt colaborareaGetty Images
Simona Halep și Darren Cahill au întrerupt colaborareaGetty Images

Cristian Tudor Popescu a anticipat ce se va întâmpla cu Simona Halep după ce Darren Cahill a anunțat că va întrerupe colaborarea cu românca, numărul 1 mondial în clasamentul WTA.

CTP consideră că Simonei îi va fi greu să găsească un înlocuitor pe măsură. "Este o veste proastă! N-are rost să încercăm să îndulcim pilula. Nu știu câți dintre suporterii mai vechi sau mai noi ai Simonei Halep știu și înțeleg importanța exceptională a muncii lui Darren Cahill în acești ani cu Simona. Plecarea lui Darren Cahill face foarte dificilă înlocuirea lui. Darren Cahill este probabil cel mai bun antrenor din lume în momentul de față! Pentru mine, este cel mai mare sfătuitor în tenis pe care l-am văzut în mai bine de o jumătate de veac. S-ar putea face o carte cu intervențiile on court couching, la bancă, ale lui Darren Cahill cu Simona Halep în acești ani, care ar putea să fie o referință pentru studii privind psihologia tenisului, a sportului și nu numai. Va fi foarte greu pentru Simona să găsească un înlocuitor pentru Darren Cahill, un înlocuitor care să se apropie de valoarea acestuia din punct de vedere profesional și uman. Darren îi lasă o zestre Simonei, una de achiziții tehnice, tactice, de control emoțional și de capacitate de a se stăpâni pe sine pe teren. Să vedem cum va reuși Simona să gestioneze această zestre. Ea are momente în care e foarte puternică, dar are și momente în care își pierde concentrarea, determinarea și deviază de la linia pe care s-a aşezat cu atâta succes împreună cu Darren Cahill. În acele momente va fi nevoie de cineva care să-i fie alături. Nu știu cum va arăta acel cineva", a declarat Cristian Tudor Popescu la TV Digi 24.

Imaginea cu Darren Cahill și Simona Halep care a intrat în istoria tenisului românesc: cei doi sărbătoresc câștigarea Roland Garros
Imaginea cu Darren Cahill și Simona Halep care a intrat în istoria tenisului românesc: cei doi sărbătoresc câștigarea Roland Garros

Începută ca o colaborare în 2015, relația antrenor-jucător dintre Cahill și Halep a devenit permanentă în 2016 și nu s-a mai întrerupt până pe 9 noiembrie 2018. De-a lungul acestei perioade, Simona Halep a cucerit 7 titluri WTA din totalul de 18 pe care le are în palmares. În 2016 ea s-a impus la Madrid, București și Montreal, în 2017 a cucerit titlul de la Madrid, iar în 2018 a obținut alte trei trofee: Shenzhen, Roland Garros și Montreal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net