CTP, avertisment după retragerea lui Halep: "E îngrijorător că nu va juca la Dubai"

Ultima actualizare:

    Simona Halepfoto: Getty
Simona Halepfoto: Getty

Vestea că Simona Halep se retrage de la Doha, unde a ajuns în semifinale, a venit ca un adevărat şoc. Sportiva a anunţat vineri, la scurt timp după ce a câştigat meciul din optimi împotriva lui Catherine Bellis, că are tendinită şi nu va participa la niciun turneu până la Indian Wells, în martie.

Cristina Tudor Popescu a explicat de ce Simona a ajuns să aibă aceste probleme care o împiedică să participe la turnee şi o obligă să se retragă, deşi ar avea şanse reale de a câştiga. 

„Problema cu glezna o urmăreşte de mai mult timp pe Simona. Este punctul slab al Simonei. Se pare că din pricina unei poziţii foarte joase pe care o adoptă uneori la rever, atunci când ajunge in extremis, din pricina acestei poziţii. Are de suferit cu glezna şi genunchiul. Simona şi-a mâncat din măduvă în ultimele două meciuri de la Australian Open. A depăşit linia roşie. Încep să fie afectate părţi ale corpului, în special încheieturile.

După meciul cu Sevastova avea deja probleme. A continuat alergarea după o scurtă, nu a frânat. Nu pot decât să admir modul în care Simona şi Andrei Pavel au judecat şi jucat finalul meciului cu Bellis. Dacă nu câştiga acel game, probabil că abandona. Nu ar mai fi făcut faţă nici măcar 10 minute. Trebuia să câştige acel game. Maturitatea cu care Simona a servit e remarcabilă. A încheiat meciul cu lovitură decisivă. Asta este. Rezistenţa fizică face parte din tenis. Abandonul în tenis face parte din joc. Trebuie să rezişti la ritmul turneelor, un an de zile. Fetele s-au plâns că e prea mult pentru ele, dar asta face parte din joc”, a spus Tudor Popescu, conform digi24.ro.

El a mai explicat că tendinita este o afecţiune grea şi că poate trece de abia după câteva luni. 

„Tendinita trece greu. Nu ai ce să îi faci. Nu există un tratament medical. Există pauză şi pungi cu gheaţă. Există cazuri de tendinită care te pot ţine luni de zile. Nu cred că se va întâmpla asta cu Simona. E îngrijorător că nu va juca la Dubai. I-am spus unui prieten că mai degrabă ar trebui să nu intre cu Muguruza pe teren. Era un gest lipsit de sens. Trebuie să fie la toţi parametrii pentru a o învinge pe Muguruza”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net