Cum este poreclit în circuit Daniil Medvedev, noul câștigător al Turneului Campionilor

Ultima actualizare:

    Daniil Medvedev, cu trofeul Turneului Campionilor, cucerit pentru prima datăFOTO: EPA
Daniil Medvedev, cu trofeul Turneului Campionilor, cucerit pentru prima datăFOTO: EPA

Rusul Daniil Medvedev este noul erou al tenisului mondial. El a câștigat în premieră titlul la Turneul Campionilor, după ce l-a învins cu scorul de 4-6, 7-6, 6-4 pe austriacul Dominic Thiem. Click! vă prezintă 9 lucruri pe care trebuie să le știți despre sportivul clasat pe locul 4 în lume.

S-a mutat în Franța la 18 ani. Născut la 11 februarie 1996, la Moscova, Medvedev s-a mutat cu familia în Antibes (Franța) când avea 18 ani, pentru a se putea pregăti la cel mai înalt nivel. Trei ani s-a antrenat la Cannes, apoi, în 2017, s-a mutat la Monte Carlo. Are o soră mai mică, Elena și vorbește fluent franceza și engleza.

E în Top 10 la înălțime. Daniil Medvedev e, la cei 1,98 m ai săi, unul dintre cei mai înalți 10 jucători din circuitul profesionist ATP. fiind la egalitate cu Alexander Zverev și Juan Martin Del Potro.

S-a căsătorit la 22 de ani. Daniil s-a căsătorit în septembrie 2018 cu Daria. Cei doi au făcut pasul după ce au locuit patru ani împreună. Fostă junioare de Top 100, Daria e ziaristă.

E poreclit ”Ursul”. Porecla lui Daniil în circuit e ”Ursul”, dar nu pentru că ar fi masiv, ci pentru că în rusă ”medved” înseamnă urs.

Are 9 titluri în palmares. De-a lungul carierei, Medvedev a cucerit 9 trofee din 15 finale disputate. Cel mai important e cel obținut duminică seară, la Turneul Campionilor, dar el mai are în palmares trei titluri Masters. Cel mai bun an a fost 2019, când a câștigat patru turnee.

A trecut de 14 milioane dolari. Succesele din ultimii ani l-au făcut să ajungă la un total de 14.130.584 dolari. Dintre aceștia, 3.607.670 de dolari au fost câștigați doar în 2020.

Este fan Bayern. Daniil Medvedev este fan al lui Bayern Munchen, deținătoarea Ligii Campionilor. Jucătorii săi preferați sunt David Alaba și Robert Lewandowski.

A stabilit un record la Londra. În drumul său spre titlul de la Turneul Campionilor, Medvedev (4 ATP) i-a învins pe primii trei jucători din lume: Djokovic, Nadal și Thiem, devenind primul tenismen din istorie care reușește o asemenea performanță la această competiție.

Este campion la jocuri video. Când este acasă, cu greu poate fi dezlipit de consolele video, unde se joacă toată ziua. Totuși, afirmă că nu-și ia niciodată cu el Play Station-ul în deplasări.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net