Cum poate redeveni lider Simona Halep

Ultima actualizare:

    Simona Halep, la antrenament la Indian WellsFOTO: Profimedia
Simona Halep, la antrenament la Indian WellsFOTO: Profimedia

Simona Halep a avut primele emoții la Indian Wells. Ea a aflat cu cine ar putea juca în turul secund, dar și ce parte de tablou i-au rezervat sorții în dubla tentativă de a cuceri titlul, dar și de a reveni pe primul loc în clasamentul WTA.

Turneul de la Indian Wells reprezintă pentru Simona Halep și o șansă de a reveni pe locul 1 în clasamentul mondial. Semifinalistă anul trecut, ea a căzut acum pe 3 în ierarhia live, dar poate profita de cele 1.000 de puncte pierdute de japoneza Naomi Osaka, învingătoarea acestui turneu în 2018. În afara Simonei, mai au șanse de a o detrona pe niponă Sloane Stephens și Petra Kvitova. Calculele sunt deocamdată complicate, pentru că există numeroase scenarii, dar cel mai simplu pentru ca românca să redevină lider este să cucerească titlul și Osaka să nu joace finala. Dacă Halep pierde finala, atunci are nevoie ca viitoarea campioană să nu fie Sloane Stephens sau Petra Kvitova, iar Osaka să nu ajungă în sferturi. Dacă Simona se oprește în semifinale, ea nu mai poate ajunge lider la Indian Wells.

Conform tragerii la sorți, ea va juca în turul secund contra cehoaicei Barbora Strycova sau a unei jucătoare venite din calificări. În turul al treilea, dacă s-ar respecta calculele hârtiei, adversară îi va fi belorusa Aliaksandra Sasnovich, una dintre cele mai talentate jucătoare din circuit. Turul al patrulea, care echivalează cu optimile de finală, i-ar aduce-o în față o ex-sovietică: fie rusoaica Daria Kasatkina, fie letona Jelena Ostapenko. În sferturi, cea mai periculoasă potențială adversară ar fi Elina Svitolina, dar nici australianca Ashleigh Barty nu e de neglijat. În fine, în semifinale am putea avea un super-meci cu Serena Williams, asta dacă nu cumva Sloane Stephens s-ar dovedi mai puternică decât compatrioata ei. Cele mai puternice trei jucătoare de pe jumătatea superioară a tabloului sunt Naomi Osaka, Petra Kvitova sau Karolina Pliskova, una dintre acestea putând fi adversara româncei în ultimul act, dacă nu vor exista surprize majore.

Begu – Andreescu în primul tur

Sorții nu au fost favorabili Irinei Begu. Ea va juca în primul tur contra uneia dintre cele mai în formă jucătoare din acest an, canadianca de origine română Bianca Andreescu. Aceasta se va afla din nou față în față cu o reprezentantă a țării noastre, după ce săptămâna trecută a eliminat-o pe Mihaela Buzărnescu în optimi la Acapulco. În ceea ce o privește pe Miki, aceasta este calificată din oficiu în turul secund, fiind cap de serie numărul 29. Acolo, o va întâlni pe învingătoarea meciului Daria Gavrilova - Daiana Iastremska. Aseară, după închiderea ediției, a jucat în ultimul tur al calificărilor Sorana Cîrstea. Ea a întâlnit-o pe japoneza Nao Hibino. Monica Niculescu a fost eliminată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net